Вижте акцентите от броя на вестник "Труд" в събота, 29 юли 2017

Град на мъртвите се появи в Перперикон

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Град на мъртвите разкри екипът на проф. Николай Овчаров на Перперикон. Некрополът се намира до най-голямата средновековна базилика в Родопите. Археолозите са се натъкнали на над 100 гроба. Те са оформени като саркофази с камъни и покрити с каменни плочи. “Некрополът обещава да бъде един от най-големите. Последните проучвания в скалния град показват, че той е с огромни размери и спокойно може да бъде наречен “Град на мъртвите”, разказа проф. Овчаров пред “Труд”.

Бойко Борисов: Срам ме е от депутати като Живко Мартинов

Борисов

„Всеки негодник изритвам незабавно и от парламента, и от партията. Но искам да попитам как БСП обясниха това чудовищно престъпление „купуване на гласове”? Техният депутат – доказан, купил гласовете и за президентските, и за парламентарните избори в Пловдивско – стои в парламента. Да, срам ме е от такива депутати като моя, но партията на мига го изрита отвсякъде” – така премиерът Бойко Борисов коментира в ямболското с. Кабиле скандала, станал известен като „суджукгейт”.

Еманюел Макрон идва

у нас през август

FRANCE-GOVERNMENT-AGRICULTURE-FARMING-DISTRIBUTION

Президентът на Френската република Еманюел Макрон ще посети България на 25 август по покана на държавния глава Румен Радев и на министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от прессекретариата на президента. Теми от дневния ред на разговорите ще бъдат Европейския съюз, европейската перспектива на страните от Западните Балкани, охраната на външните граници на ЕС, както и аспекти на двустранното сътрудничество между България и Франция.

Одит на Сметната палата сочи:

Електронното

здравеопазване у нас е провал

06-2new

Електронното здравеопазване у нас е един десетгодишен провал. Институциите са действали неефективно и средства за изграждане на системата са останали неусвоени. Това е установила Сметната палата при одит на електронното здравеопазване за периода от януари 2012 г. до 30 юни 2016 година.

 

Преоценка на

политическия сезон

11-kuti

 

Най-впечатляващото в управляващата коалиция е, че сами вадят очите на своето безочие - анализ на Мирослав Мурджов

 

 

 

Примабалерината Маша Илиева:

Не избягах

от соцлагера,

за да не пострада баща ми

маша илиева

След като спечелих конкурса във Варна, ми назначиха агент да ме следи

 

 

 

 

Големият съботен хороскоп на "Труд": Кой научен закон ръководи вашата зодия?

айнщайн

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България