Вижте акцентите от броя на вестник "Труд" в сряда, 2 август

Премиерът Бойко Борисов в Скопие:

Подписахме

за бъдещето на Балканите

01_01

Премиерите на България и Македония Бойко Борисов и Зоран Заев подписаха историческия договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество между двете държави.

“България и Република Македония, без посредници и модератори, сме стигнали до извода, че мирът и добросъседството са по-важни от всичко останало. Неслучайно хората са казали, че гледайки назад, ще се спънеш и ще паднеш. Решихме да гледаме напред и съм сигурен, че ще има видими резултати от подписването на Договора за добросъседство”. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов.

Почти половината

учители са над 50-годишни

01-vulchev

Близо половината учители - 39 465 от всичките 89 399 души са на възраст между 50 и 65 години. От тях над 61 години са 3327 преподаватели, а над 65 години са други 1504 души. През 2017 г. 1823 педагогически специалисти навършват пенсионна възраст, но заради разликата в осигурителния стаж, не всички от тях ще бъдат пенсионирани. Младите учители под 30 години пък са едва 5530 души.

 

Балансирането не е решение, а предателство

11-01

Румен Радев се дистанцира от „семплия“ електорат, за да се хареса на протестърите. Тревожно е, че с всеки следващ български парламент расте и броят на депутатите, обслужващи криминални групировки - анализ на Боян Чуков

 

 

Хлапе хвърли €28 700

от терасата за измамник

09-01

Момиче бе измамено от телефонен мошеник и му хвърли 28 700 евро през терасата. При акция на полицията 37-годишният бандит бе арестуван.

 

 

 

Двойният стандарт на бедните

пари, ало измама

Кредити за харчене, спестявания за хвърляне - коментар на Милена Бойчева

 

 

 

Кунева и

корупцията

14-fax

Тя мина като цунами през висшето образование – разруши всичко с действие и бездействие

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България