Вижте акцентите от броя на вестник "Труд" в неделя, 20 август

Ретрограден Меркурий до

5 септември вещае:

Макрон, Радев и Борисов да не подписват договори

03-1

През 2017 година Меркурий е ретрограден четири пъти. Настоящата му, трета за годината ретроградност е в периода 13 август – 5 септември. Последното за годината обратно орбитално движение на планетата е между 3 и 23 декември. Какви опасности дебнат - Светлана Тилкова - Алена пише специално за „Труд”

 

Индийци и тайландци

изпревариха Валери Симеонов

05-3

През последните дни социалните мрежи гръмнаха и стотици протестираха, след като вицепремиерът Валери Симеонов стартира акция срещу шума в Слънчев бряг. Във фейсбук страницата си той написа, че по света това била често срещана практика, като даде за пример легендарния остров на нощния живот Ибиса. „Труд” провери как действат по света.

 

България пред САЩ

в класация за интернет

06-1

България е на 11-то място в Топ 20 на държавите с най-бърз публичен безжичен интернет. Това сочи проучване, проведено от Ooma: "Best and Worst Countries for WiFi Access". В същата класация САЩ са на 20-то място. Тези данни, оповестени преди месец, обясняват защо холивудската звезда Силвестър Сталоун се оплака от интернета в Калифорния и даде за пример българските гори

 

Пазарният либерализъм може да рухне, както се срина и комунизмът

11-1

Световната финансова криза разтърси базовия модел, победил в Студената война - анализ на Мартин Сендбю, „Файненшъл таймс”

 

 

 

Пускат

първа плаваща ветроцентрала

15-1

Последната гигантска турбина от първата в света плаваща ветроцентрала с търговско предназначение бе изтеглена на буксир от Норвегия до крайната си дестинация край североизточното крайбрежие на Шотландия. Тя се присъедини към 4-те си 253-метрови близначки на 25 км от крайбрежния град Питърхед, като след приключването на монтажа и свързването на кабелите пилотният проект “Хайуинд” трябва от октомври да захранва с електричество 20 000 домакинства.

Хилда Казасян:

Щастлива съм така

и не мисля за сватба

13-4

В моят свят се чувствам защитена от пошлостта

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България