Вижте акцентите от броя на вестник "Труд" в сряда, 23 август 2017

Телефон 112 пред катастрофа

тел 112

Националната система за спешни повиквания е пред катастрофа. Всеки момент тел. 112 може да спре, категорични са медици и работещи в центровете на тел. 112. Причината е, че системата е оставена без поддръжка от април 2015 г. В началото на юни МВР обяви обществена поръчка с предмет “Възстановяване на работоспособността на Национална система 112, осигуряване на техническа поддръжка и повишаване функционалността на системата с цел достъп на хората със слухови и /или говорни увреждания”. На 19 юли търгът бе спрян, а вътрешният министър Валентин Радев обясни, че причината са технически нередности.

Нинова дава на съд

Борисов за „Цанков камък“

04-01

Всички, които си позволиха да свържат моето име и БСП с “Цанков камък”, отиват на съд – от министър-председателя Бойко Борисов до подгряващата група говорители. Това заяви на специална пресконференция вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя показа писмо от Софийска градска прокуратура и спецзвеното “Антикорупция”, в което се казва, че след извършена служебна проверка името на Нинова не е обвързано в процесуално качество по досъдебното производство за “Цанков камък”.

Военни търсят

помощ от КФН за застраховките

мо, министерство на отбраната

МО е сигнализирало Комисията за финансов надзор /КФН/ с писмо от 17 юли 2017 г. с молба за съдействие за детайлно разглеждане на всички откази на застраховани лица от ведомството и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия, съобщи армейският пресцентър. Със свое решение от 17 август 2017 г. Комисията за финансов надзор отне лиценза на ЗК “Надежда” АД за срок от 6 месеца, като възлага в този период да се извършват плащания към ползватели на застрахователни услуги за договори, сключени от ЗК “Надежда” АД до 16 юни 2017 г. , написа пръв в.”Труд”.

Два големи пазара правят около Кресна

по Източния проект за “Струма”

“Труд” представя петте предложения за изграждане на лот 3.2 на магистралата

16-2

Пет варианта за изграждане на лот 3.2 на автомагистрала “Струма” през Кресненското дефиле предлага Агенция “Пътна инфраструктура”. По повод предстоящото обществено обсъждане на строителството на отсечката на 11 септември в общините Симитли и Кресна “Труд” се обърна към АПИ, за да представим различните варианти.

 

Евтин блъф

или жълт картон

11_kuti

Оттеглянето на сръбските дипломати от Скопие е „дипломатически дилетантизъм и шарлатанство, характерно за банановите държави“ - анализ на Костадин Филипов

 

 

 

Арабистът Владимир Чуков пред „Труд”:

Ислямистите

ще продължат да изнасят фронтовата линия от Сирия

и Ирак в Европа

13-01

Колкото повече е притисната „Ислямска държава” да отстъпва територия, толкова повече ще се опитва да се докаже, че продължава да съществува

 

 

 

Мотив за кошмара в бургаския жк „Меден рудник”

Убиецът на Никол

искал да я целува, тя се дърпала

иван, бургас, убийство асансьор

Малката Никол е било наръгана с нож в гърлото, защото се е дърпала, когато 15-годишният Иван се опитал да я целува в асансьора. Това е един от основните мотиви за кошмарното убийство в бургаския квартал “Меден рудник” научи “Труд” от запознати с разследването.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България