Вижте акцентите от броя на вестник "Труд" в петък, 25 август 2017

Издиша студентският балон

02-5

Студентският балон издиша. Раздутата бройка за прием на първокурсници държавна поръчка, административните грешки, големият брой вузове и съмнителното качество на образованието в много специалности водят до отлив на студенти. Всички университети, с изключение на онези, които подготвят медици, са принудени да правят четвърто класиране, а някои и пето. Причина са останалите незаети места.

 

Превозвачи искат

Борисов да се опъне на Макрон

04-1

Буквално часове преди знаковата визита на френския президент Еманюел Макрон у на нас от Съюза на международните превозвачи изпратиха остро писмо до премиера Бойко Борисов, в което се казва, че Франция прекрачва “червени линии” в автомобилния транспорт. В него от Съюза настояват на днешната среща с Макрон българският министър-предедател да постави с достатъчна категоричност въпроса, свързан с новите социални правила на ЕС в сектора на автомобилния транспорт.

Огромен пожар

избухна над Кресненското дефиле

21100704_10211808253180079_1992042953_n

Пожар избухна на широк фронт между селата Мечкул и Стара Кресна над Кресненското дефиле вчера. Огромни облаци дим можеха да се видят на километри от пътуващите по главния път Е-79 за Гърция.

Сигналът за огненото бедствие е бил подаден към 13,50 ч, след като пушеците били забелязани от наблюдателна кула . Заради силния вятър пламъците бързо се разпрострели на площ от 500 декара с треви и храсти, след което навлезли в смесена гора с иглолистни и широколистни насаждения.

Николина Ангелкова, министър на туризма, пред „Труд“:

България привлича повече туристи с качествен продукт

ангелкова, официална

С министъра на туризма разговаря Любен Лесидренски

 

 

 

 

Буксуващият “Брекзит”

13-kuti

За да се бави един процес толкова много време става дума за пари. Много пари. Лондон излезе с нова идея какво означава „раздяла“, според Обединеното кралство - анализ на Благовест Бенишев

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България