Вижте акцентите от броя на вестник "Труд" във вторник, 5 септември 2017

След ядрения опит на Северна Корея

Златен взрив на световните борси

03-01

Златото достигна най-високата си стойност от една година насам, след като през уикенда Северна Корея направи шести ядрен опит и то с водородна бомба. За едно денонощие благородният метал поскъпна с 13,50 долара до 1340 долара за тройунция на борсата в Ню Йорк. По-късно през деня суровината се търгуваше около 1334 долара за тройунция, съобщиха световните агенции.

 

Разкрити са рискове за

суверинитета на страната

драгомир димитров

За първите шест месеца от налачото на тази година Държавна агенция “Разузнаване” (ДАР) е придобила изпреварваща информация относно действия, създаващи рискове и заплахи за суверенитета, териториалната цялост на България и единството на нацията, застрашаващи политическата и икономическата сигурност на страната. Това става ясно от резюме на отчет за изпълнението на бюджета на Агенцията за първото полугодие на 2017 година, публикуван на сайта на службата.

Бърза помощ

вече и за спешните медици

линейка

Заповед за назначаване на координиращ прокурор, който да отговаря при нападенията над медици в столицата, влезе в сила в понеделник. Той ще приема сигнали за инциденти в центровете за спешна помощ, общинските и държавни болници. Неговият телефон ще бъде изпратен до центъра за спешна помощ в София, лечебните заведения със спешен прием и родилните отделения. Подобна система за защита на лекари и медицински сестри трябва да заработи на територията на цялата страна в най-кратки срокове.

Убийството

във Виноградец се поема от пловдивската прокуратура

09-01

Убийството в пазарджишкото село Виноградец ще се поеме от Окръжна прокуратура-Пловдив, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров в Пазарджик. “Това се налага, за да се избегнат всякакви съмнения в пристрастност, след като обществено достояние станаха твърдения на свидетели от нощта на инцидента за близки отношения между шефа на Районна прокуратура-Пазарджик Георги Кацаров и Лазар Влайков, притежателя на пистолета, с който е извършено убийството. Самият Кацаров днес потвърди пред мен за добри лични отношение с Влайков”, заяви Сотир Цацаров.

Търсим близо 180 доброволци за председателството

13_01

Интервю с Лиляна Павлова, министър на европредседателството

 

 

 

 

Младите и дилемата капитализъм - социализъм

капитализъм, социализъм

Как стои въпросът от Америка до България. У нас младите хора гласуват за десните, които са основни защитници на капитализма - анализ на проф. Васил Проданов

 

 

 

Фермерът

владимир каролев

Силует на Владимир Каролев

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България