Вижте акцентите от броя на вестник "Труд" в понеделник, 16 октомври 2017

ГЕРБ управляват с 2,5 милиарда

лева повече

02-01new

Рекордно ниският бюджетен дефицит за 2018 година, който прогнозно ще е твърдо под 1 процент, ще позволи на управляващите да вложат 2,5 млрд. лева повече в републиканския бюджет за идната година. “От тях само 700 млн. лева ще бъдат насочени към фонд “Работна заплата” за бюджетната сфера, припомни пред БНР председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

 

Бизнесмен от Търново

си купи бомбардировач

05-01

Бизнесменът от В. Търново Иво Табаков си купи бомбардировач, научи “Труд”. “Да, вярно е. Открих го в насипно състояние и започнах да го възстановявам. Успях да намеря, макар и трудно,резервни части и сглобихме самолета. Липсваха и много елементи от конструкцията, но намерихме и тях и той вече е в автентичния си вид.”, каза пред представител на вестника г-н

 

Делото срещу Марешки

за побой тръгва отначало

10-01a

Делото за изнудване и побой срещу лидера на “Воля” и зам.-председател на НС Веселин Марешки се връща във Варна и тръгва от нулата. Процесът е насрочен за понеделник от 13 ч във Варненския окръжен съд. Наскоро ВКС отмени определението на съдия Красимир Гайдаров, който през април спря процеса и го изпрати в СГС, който гледа делата срещу лица с имунитет. Мотивите на върховните магистрати бяха, че обвиненията срещу Марешки са за деяния, извършени през 2014 г., а тогава не е бил депутат и не е имал имунитет.

Патриархът

откри нов столичен храм

07-1

На 72-рия си рожден ден патриарх Неофит освети новия храм в столичния квартал “Лозенец”, наречен “Въздвижение на Светия Кръст Господен”. На празника си главата на църквата ни оглави първата Света литургия. Патриархът отправи пожелание към всички: “Да има такива храмове като този, в който да се молим за благото на нашия народ и на всеки един от нас”. На церемонията присъства и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

 

Шило в торба и Мумия във властта бодат

13_kuti

Чак на това ниво не е „материалът“, с който единствено разполагат гербаджиите - анализ на д-р Илия Илиев

 

 

 

Дължим на хората намаляване на административната тежест

росен желязков

Интервю с Росен Желязков, председател на Държавна агенция „Електронно управление“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България