Вижте акцентите от броя на вестник „Труд“ в неделя, 18 юни 2017

Спокойна ваканция за 8 лева

лятна почивка

Българите все повече държат на сигурността и спокойствието при почивка или пътуване зад граница. За това можем да съдим от устойчивия ръст при пазара на туристически застраховки, както и в броя на издадените Европейски здравноосигурителни карти през последните години, показа проверка на “Труд”. И двете предлагат спокойствие на символична цена в случай на злополуки, които могат да завършат в болница в чужда държава.

Възстановяват царския параклис във „Врана“

04_6_max

 

Започва възстановяване на царския параклис в двореца „Врана”. Това съобщи пред „Труд” бившият земеделски министър в кабинета „Сакскобургготски” Мехмед Дикме. Това е ценният за фамилията на Симеон Сакскобурготски подарък, с който го зарадваха министри от НДСВ в два негови кабинета за юбилея му.

Параклисът е скъп и мъчителен спомен за царската фамилия, тъй като недалеч от него, в парка, са били пренесени през 1946 г. тленните останки на цар Борис III от гробницата пред Южния олтар в църквата на Рилския манастир.

Неделният коментар на "Труд": На поход срещу вятърните мелници

11_1

Заклинанията срещу бюрокрацията не са реални решения. На народа му омръзна от обещания за светло бъдеще - коментар на Георги Бойков

 

 

 

Кевин Спейси: Не се цапам много с политика

кевин спейси

Кевин Спейси е един от най-големите актьори на своето поколение с огромен талант да пресъздава пълна палитра от персонажи и да ангажира публиката емоционално и интелектуално. Последните няколко години Спейси се преориентира към малкия екран с главна роля в монуменатлно успешния политически сериал „Къща от карти“. Сега той се завръща за нов сезон на масивния международен хит. Интервюто с Кевин Спейси е предоставено специално на „Труд“ от The Interview People.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България