Вижте акцентите от броя на вестник „Труд“ в сряда, 21 юни 2017

София и Скопие с договор за добросъседство

борисов, заев

Договор за добросъседство ще подпишат България и Македония – това се разбра след срещата между премиера Бойко Борисов и колегата му Зоран Заев. Заев бе на официална визита в София, където разговаря с Борисов. Двамата се поклониха пред паметника на цар Самуил, който се намира пред храм-паметника “Св. Александър Невски”, на метри от църквата “Света София”.

 

Радев покани Путин да дойде в България

05-1

Президентът Румен Радев покани руския си колега Владимир Путин да гостува у нас догодина за честванията по повод 140 г. от Руско-турската война 1877-1878г. и Освобождението на България. Двамата са разговаряли близо 20 минути по телефона, като инициативата е била на българския президент.

“Нямаме потвърждение за такова посещение и не можем да потвърдим съобщението на прессекретариата на българския президент”, казаха от пресслужбата на Кремъл за „Труд“.

 

Столична община на съд заради Иванчева

6-1

Столична община може да бъде съдена за над 1 млн. лв. от Изабела Сярова, инвеститор и собственик на имот срещу бл. 64 в „Младост 1”. Причината е, че Сярова е натрупала пропуснати ползи и загуби на обекта си в размер на 1 027 263 лв. понеже месеци не е строила там. Това се случило заради заповед на кметицата на „Младост” Десислава Иванчева да спре строежа й, издадена на 6 февруари.

 

3. Снимки от съдебната реформа - разследване на "Труд": Трафопост бомба цъка под прозорците на Бербатови

14-1-1

Прокуратурата прекратява разследването за фалшификациите на строителя след 7 години и половина, когато изтича давността

 

 

 

България - мащеха за своите безценни билки

03-1

България успява да преработва нищожни количества от билките, които се берат у нас. Едва 5% от средно 15 000 тона лечебни растения, които се добиват годишно, остават в страната. Това разказаха пред “Труд” експерти и търговци. Сериозни количества от родните билки се пласират в Европа, стигат дори до Африка и Америка. Лечебните ни растения заминават предимно за Германия, Австрия, Англия, Кипър.

 

Евросъюзът трещи по всички шевове

11-kuti

Скоро в Германия ще бъде поставен въпросът за опразване на чуждите военни бази. От европейците се иска да плащат все повече, както за собствената си окупация с американски военни бази, така и за издръжка на целенасочено изпратените им нашественици – анализ на д-р Илия Илиев

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България