Вижте акцентите от броя на "Труд" във вторник, 12 декември 2017

Задава се вълна

от респираторни вируси

02-1%d0%bb%d1%8f%d0%b2%d0%be

Увеличават се респираторните заболявания в страната, отчитат Регионалните здравни инспекции. От началото на есенно-зимния сезон са регистрирани седем случая на грип - 1 вирус тип A (H1N1) и 6 от тип В (Yamagata), сочи справка в информационната система на Националната референтна лаборатория. Имаме повишена респираторна заболеваемост, като в момента върлуват аденовируси и коронавируси, обясни пред „Труд”, проф. д-р Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ).

Борисов защити правата

на българите след Брекзит

04-1

Правата на българите във Великобритания след Брекзит са били сред основните теми на разговор между премиера Бойко Борисов и британския министър-председател Тереза Мей. Това стана ясно от изявлението на Борисов пред българските медии непосредствено след срещата му с мей на “Даунинг стрийт” 10. Брекзит не трябва да повлияе на нашите сънародници във Великобритания, отбеляза Бойко Борисов.

 

Пълно съгласие

за ски зоната над Банско

05-1

Необходима е промяна на концесионния договор на ски зоната над Банско – около това се обединиха министри, експерти, представителите на бизнеса и граждански екорганизации по време на кръгла маса, провела се в Министерството на околната среда и водите. Дискусията бе организирана след нареждане на премиера Бойко Борисов, след като на последното правителствено заседание кабинетът оттегли точката за промяна на коценсионния договор.

 

София е домакин на

най-значимото събитие за технологии

07-01

София ще е домакин на най-значимото в Европа за 2018 събитие за технологии, иновации и политики, свързани с дигитализацията. Става дума за Европейската седмица на цифровизацията и иновациите, която ще се проведе в столицата от 25 - 29 юни догодина. Основните събития, които са предвидени, са Европейската дигитална асамблея и фестивалът “Уебит”. Очакват се над 1500 гости от политическия елит на Европа, и 5000 души от целия глобален бизнес.

Лозанският договор и къде е България днес

11-kuti

Извършеният обмен на населението след 1923 година граничи с религиозния фанатизъм - анализ на

Спас Ташев

 

 

 

България има нужда от мениджъри

в културата

Николай Дойнов

Интервю с Николай Дойнов, председател на Съюза на народните читалища

 

 

 

 

Трудово-правна консултация "Труд":

Имам ли право на увеличение на заплатата за работа по време на празници?

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България