Вижте акцентите от броя на "Труд" във вторник, 27 февруари

Бенелюкс на Балканите

поиска премиерът Борисов

28379084_2132472356980823_7643195694626145219_n

Премиерът Бойко Борисов предлага изграждането на АЕЦ “Белене” да се превърне в общ балкански проект с европейско финансиране. Идеята бе оповестена в Лондон, на Инвестиционен форум за Западните Балкани организиран от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). “Дали не бихме могли да помислим за общо финансиране, за един балкански проект за електропреносната ни система. Днес ми дойде идея, че това би било чудесно решение за АЕЦ “Белене”, обяви Борисов.

Боклуци в морето изстудяват климата

02-1

Климатът става все по-нестабилен и времето все по-внезапно се променя. Резки необичайни застудявания и обилни валежи от сняг през зимата и от дъжд през лятото ни застигат все по-често. Една от основните причини за това е увеличението на влагата в атмосферата, обясниха експерти. Главен виновник е замърсяването на океаните и моретата с боклуци и пластмаси, които убиват планктона и нарушават баланса, защото именно те са основният източник на изпарения.

Дълговете на НЗОК са

271 млн. лв.

05-01-1

Общите задължения на НЗОК към чужди здравни фондове възлизат на 271 млн. лв. към 31 януари 2017 г. От тях просрочени към същата дата са 133 млн. лв., като се очаква 73 млн. от тази сума да бъдат изплатени в рамите на настоящата година. Това заяви в понеделник председателят на Надзорния съвет (НС) на НЗОК Жени Начева след като беше назначена миналата седмица спешна проверка.

 

Бизнесът иска повече математици

07-1

От образователната система да излизат повече студенти, завършили технически и природо-математически специалности. Това поискаха от Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), които проведоха дискусия за българското образование заедно с просветния министър Красимир Вълчев.

 

Време е да си поговорим за един зам-шеф на парламента

11_kuti

Марешки реши да добави към популизма с лекарствата и популизъм с евтин бензин - анализ на Владимир Каролев

 

 

 

Армията -

от криза в криза

10-1

Експерти предупреждават, че доброволната военна служба няма да реши основния проблем - коментар на Спирдон Спирдонов

 

 

 

Българските фирми се научиха да са активни

Стефан Йонков

Интервю с търговското ни аташе в Берлин Стефан Йонков

 

 

 

 

Не могат да ви уволнят по време на ползване на болничен

уволнение

Трудово-правна консултация на "Труд"

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България