Вижте акцентите от броя на "Труд" в неделя, 25 март 2018

Шефовете на МВР обявиха

13 граничари отстранени от летище София

Заплашени са от уволнение, разследва ги „Вътрешна сигурност” за саботаж

01_01

13 служители на “Гранична полиция” от пункт “Аерогара София” са отстранени. Седем от тях имат конкретна вина, че са напуснали работните си места за проверка на пътници и багажи, останалите са началници, включително и шефът на пункта. На техните места временно дават смени граничари от летищата във Врана и Бургас.

 

За адвокатски хонорари през 2017 г.

34 млн. лв. похарчила държавата за защита в арбитражи

05-1

33 923 309 лв. са разходите във връзка с организирането на защитата на България по образуваните международни арбитражни дела. Това сочи отчетът за изпълнението на програмния бюджет на Министерството на финансите за 2017 г. Става дума за исковете срещу държавата на трите ЕРП и на Генералния държавен резервен фонд на Султаната Оман заради КТБ в Международния център за разрешаване на инвестиционни спорове (МЦРИС/ICSID) във Вашингтон.

Гърция стяга още режима за движение по пътищата

За антирадар наказват с 2000 евро,

за АТВ по асфалтов път - с 1000 евро

04_01

Глоба от 1500 евро ще плаща всеки пушач в автомобил, в който пътува дете. Това е минималната санкция в нов Закон за движене по пътищата на Гърция. В него се увеличават всички наказания, които поставят на висок риск здравето и живота на пътниците

 

 

Сняг вместо сафрид за рибарите

06-1

Мъртво вълнение и сняг изненадаха рибарите в селището Ченгене скеле край Бургас. Тъкмо им тръгна на попчета и малко карагьоз, и времето се застуди. Ден преди Благовещение осъмнаха със сняг, а заради силния вятър се появи и мъртво вълнение.

 

 

Инвитро близнаци от Плевен печелят международни състезания

07-12

Имената на талантливия първокласник Никола Кацарски и неговата сестра близначка Марина от плевенското ОУ „Васил Левски” влязоха в обектива на вниманието през седмицата, след като момчето спечели международен конкурс с тема „Кометите“ на Европейската космическа асоциация. Никола остави зад себе си в класирането стотици деца от целия свят. Сестричката му пък е класирана за финала на международния конкурс за детска рисунка Draw Me Peace, чието официално награждаване ще се проведе през май в сградата на Сената във френската столица.

"Приятели, помагайте"

Петокласничка отива на състезание във Виена

09-1

Платформата ”Приятели, помагайте” осъществи нова дарителска кауза в подкрепа на 11-годишно момиче, нуждаещо се от средства, за да сбъдне своята мечта. Валерия е ученичка в пети клас в Добрич. Занимава се с художествена гимнастика от една година и вече има няколко постижения зад гърба си – пет златни и един сребърен медал. През месец май й предстои състезание във Виена, като за участието й са необходими около 600 лева. Талантливото момиче решава да събере средствата чрез своето хоби – създава икони с техника за декoриране декупаж и ги продава на желаещите да помогнат.

Добре ни е

и без брак

силвия лулчева, васил бинев

Интервю с актьорите Силвия Лулчева и Васил Бинев

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България