Вижте акцентите от броя на "Труд" в неделя, 22 април 2018

Новият закон задължава колоездачите

Слизат от педалите на пешеходна пътека

03_05

При преминаване през пешеходна пътека колоездачът е длъжен да слезе от велосипеда и да премине през нея като пешеходец. Този текст е записан изрично в член 123 на новия на Закон за движение по пътищата (ЗДвП). В петък МВР публикува законопроектът за обществено обсъждане. Правилото не е ново, но масово се нарушава от велосипедистите и създава опасност и за самите тях, и за пешеходците, и за шофьорите и пътниците в автомобили и автобуси.

Цветанов към президента от Вършец:

Не сме в политиката за махленски дебати

04-01

“Политическите спорове трябва да бъдат за политики, а не да са на полето на личните нападки. Не сме влезли в политиката, за да водим махленски дебати”. С тези думи зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов продължи задочната словесна “престрелка” с президента Румен Радев, разразила се по време на Консултативния съвет за национална сигурност.

 

11 българи са спечелили над 1 млн. долара на покер

07-2

11 българи са спечелили по над 1 млн. долара на покер при участия в международни турнири през последните години. Един от тях е Фахредин Мустафов, който преди дни зае първо място сред над 1100 души и си тръгна с близо половин милион долара от турнир в Барселона. На финала Мустафов игра срещу Исаак Хекстън

 

Доброволци

радват хора в беда

09-3

Най-новите акции на доброволците от платформата "Приятели, помагайте"

 

 

 

 

Ден след песента ми за земетръс на Лили Иванова трус удари Вранча

12-stefan-dimitrov

Интервю с композитора Стефан Димитров

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България