Вижте акцентите от броя на "Труд" в неделя, 27 май

Светлин Русев

прекрачи Отвъд

Маестрото на четката ни напусна на 84 години

04_01

„Какво и защо Ванга ме повика, тя си знае, но още първата ни среща беше съдбовна, що се касае до вярата ми в света Отвъд.” Тези думи изрече големият български художник Светлин Русев в последното си интервю за в. „Труд” преди няколко месеца. Вчера, навръх Черешова Задушница, Маестрото прекрачи в голямото Отвъд.

 

Премиерът Бойко Борисов в Хърватия:

Това са нашите Балкани,

трябва ни единство

05_03

„Това са нашите Балкани и нашата Европа, затова заедно трябва да решим проблемите в региона”. Това каза вчера премиерът Бойко Борисов след среща с хърватския си колега Андрей Пленкович. Фокус на разговора им беше напредъка по програмите на българското председателство, чиято цел е да доведат до сближаване на страните от региона на Западните Балкани със страните в ЕС.

 

Акция

„Бира за смет“ чисти плажа

02_01-2

Безплатна студена бира събра близо 100 ентусиасти да чистят най-дългия плаж по българското Черноморие. Доброволците, за най-малките от които имаше и лимонада, се забавляваха в уникалната акция "Бира за смет" на брега на Шкорпиловци. Купонът се организира от младите ротарианци от "Ротаракт-клуб Варна" чрез фейсбук. Само за 2-3 часа бяха събрани над 2 тона боклуци

 

Вирусът Нипа - новата Ебола

СЗО го постави в Топ 10 на най-опасните патогени

07-01

Рядък, но изключително опасен, увреждащ мозъка вирус, за който все още няма лечение, предизвика паника в южната част на Индия през последната седмица, след като уби 11 души. Над тридесет са поставени под карантина или се борят за живота си в местни болници. Сред жертвите на патогена, наречен Нипа, е и медицинска сестра.

 

Швеция тества електрически път

Релса зарежда електромобили в движение

15_01

Първият по рода си електрифициран път в Швеция, който зарежда автомобили в движение, е обещаващ проект, който потенциално може да доведе до намаляване на високата стойност на електромобилите, предаде Ройтерс. Финансираният от държавата проект е наречен е-път-Арланда и е на стойност 50 млн. крони ($5,82 млн.) Той използва електрически камион

 

Зукърбърг не отговори на опасенията на Европа

зукърбърг

Защо европейските органи за защита на личните данни не са действали по-рано? - коментар на Ги Верхофстад

 

 

 

Вярвам в любовта и затова ми се случва

александър сано

Интервю с Александър Сано

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България