Вижте акцентите от броя на "Труд" в неделя, 17 декември 2017

Петиция от Банско за втори кабинков лифт

банско

Коалиция „За да останат хора в България” започва петиция за изграждането на втори кабинков лифт в ски център Банско. Идеята е всички любители на планината, зимните спортове и ските да подкрепят промяната на плана за управление на Национален парк „Пирин”, с което да започнат процедурите за изграждането на втора кабина в най-големия ни зимен курорт.

 

Здравният министър Кирил Ананиев:

МЗ ще осигурява

молекулите за

болните без друг шанс

ананиев

Здравното министерство ще осигурява молекулите за онкоболни, на които не може да помогне никакво друго лекарство. Това е решението на властта след острата обществена реакция заради налагането на мораториум за 12 месеца върху поемането на нови лекарства от НЗОК.

 

 

Обявиха думите

на 2017 година

06-2

По традиция през декември известни личности и водещи издателства на речници обявяват своя избор на Дума на годината. Оксфордският речник във Великобритания се спря на “youthquake”. Неологизмът се превежда буквално като “младотресение”, а авторитетното лексикографско издание я дефинира като “значителна културна, политическа или социална промяна, причинена от действията или влиянието на младите хора”.

 

Проф. Христо Мермерски пред “Труд”:

Моркови, чесън и кисело зеле

подсилват организма през зимата

07-1a

През зимата получаваме по-малко светлина, по-хладно е и това създава предпоставки за отслабване на имунната система и развитие на редица заболявания. Ето защо сме длъжни да осигурим на организма си питателна и здравословна храна, която да го подпомогне в борбата с тях. Особено добре със тази задача се справят чесънът, морковите, зелето, лукът и тиквите, каза пред "Труд" проф. Христо Мермерски.

 

Артистът е като гинеколог -

работи там, където другите се забавляват

алфредо торес

Интервю с Алфредо Торес

 

 

 

 

Посланието на Путин: Или аз, или хаос!

путин

„Бащицата“ знае как да отговори и в крайна сметка овладява положението - коментар на Миодраг Сорич от "Дойче веле"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България