Вижте акцентите от броя на "Труд" в неделя, 21 януари 2018

Меркел и Борисов в отговор на “Труд”:

България влиза

много скоро в Шенген

01_01

Според мен в най-скоро време, постепенно и на етапи, за България ще започнат да се въвеждат правилата на Шенгенското пространство, на първо място по летищата. Това каза в отговор на въпрос на вестник “Труд” канцлерът на Германия Ангела Меркел след срещата с премиера Бойко Борисов в резиденция Бояна.

“Искам да благодаря на България за начина, по който пази нашата външна граница, тази задача е изключително трудна, особено по българо-турската граница”, каза Меркел.

Махат незаконни билбордове

в София

02-111111

Масови проверки за нерегламентирани билбордове, рекламни табели и винили по фасади и огради стартира Столична община в центъра и по големите булеварди на София. С особено внимание се следи наличието на разрешителни и качеството на монтажа на билбордовете в частни терени. В столицата, по официални данни от общинските регистри, те са над 500, разположени в дворове, автокъщи, автомивки, бензиностанции, паркинги и т.н. Най-много съоръжения от този тип има по големите булеварди.

Лео Кадели: Приятели,

помагайте

09-5

Вестник “Труд” започва съвместна рубрика със сдружение “Приятели, помагайте”. Всяка седмица ще представяме зов за помощ, получен от някой от хилядите му последователи. В продължения на всички описани истории ще показваме какво е свършено по случаите благодарение на доброволци и дарители.

В началото на инициативата разказваме за създателя на това своеобразно движение Лео Кадели и някои от каузите, за които се е борил досега.

Фънки и Константин:

Тайната на семейния уют? Да виждаш

рядко жена си!

коцето фънки

Интервю с музикалните антиподи

 

 

 

 

Играта за световно господство

фейсбук

Трябва да започнете да възприемате Facebook като система за персонално наблюдение, а не като социална мрежа - коментар на Арва Мадави, “Гардиън”

 

 

 

Легенди за

легендарни оръжия

катюша

Кой и защо е кръстил „Дебелата Берта” и „Катюшата”?

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България