Вижте акцентите от броя на "Труд" в петък, 25 май 2018

За първи път в историята на славянството

Двоен поклон пред гроба на Свети Кирил

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Да празнуваме заедно, вместо да се караме”, обърна се премиерът Бойко Борисов към македонския си колега Зоран Заев в базиликата “Сан Клементе”, където двамата се поклониха пред мощите на Свети Кирил и поднесоха венци. За първи път тази година традиционният молебен пред гроба на Свети Кирил в базиликата, където папа Адриан Втори благославя славянската азбука и книги, бе съвместно с македонска делегация, водена от техния премиер Зоран Заев.

Президентът Румен Радев пред паметника на Светите братя:

Правописът е първият урок по демокрация

04-01

Ако искаме децата ни да растат в страна на знанието и просветата, трябва да сме непримирими към невежеството. Това послание отправи държавният глава Румен Радев в словото си на тържеството пред Националната библиотека “Св.св. Кирил и Методий” по повод на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май. По думите на президента Румен Радев първата стъпка в борбата с невежеството е правописът.

Регламентът GDPR влиза в сила от 25 май

Липсват специалисти за защита на личните данни

бизнес, фирма

Европейският регламент за защита на личните данни GDPR, който влиза в сила от 25 май, изправя бизнеса пред много предизвикателства. Едно от тях е новата професия “длъжностно лице по защита на личните данни”. “В момента бизнесът, а и публичните органи, имат проблем, свързан с професията “длъжностно лице по защита на личните данни”, тъй като на пазара на труда липсва достатъчен брой специалисти с адекватен опит и знания, който да отговори на търсенето”, заяви пред “Труд” адвокат Десислава Кръстева, старши експерт към Фондация “Право и Интернет” и член на Американска търговска камара в България (АмЧам).

Загадките на българските букви

11-01-kuti

Брегалнишката легенда сочи, че азбуката ни е създадена още през 855 година - анализ на проф. Божидар Димитров

 

 

 

Матурите - между очакванията и постиженията

10_1

Натискът на гражданското общество накара държавната администрация да се поправи - коментар на Ивайло Георгиев, учител от Враца

 

 

 

Наш улов

пълни чужди рибарски мрежи

Йордан Господинов

Интервю с генералният секретар на Консултативния съвет за Черно море д-р Йордан Господинов

 

 

 

Село Брезница - икономическото

чудо на Пиринско

14-5

Допреди 10 години село Брезница, което е най-голямото в Гоцеделчевска община, се споменаваше само когато се говореше за тютюн и изкупна кампания. Държавата и политиците тук присъстваха само по избори, а хората се чудеха как да оцеляват. Днес село Брезница, в устата на всички, се спряга като икономическото чудо на Пиринско. И има защо-профилът на селището изумява.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България