Вижте акцентите от броя на "Труд" в петък, 17 ноември 2017

Главният прокурор Сотир Цацаров:

Контрабандни лекарства

тровят българина

05-1

„Проблемът с паралелния износ на лекарства рефлектира върху здравето на нацията и на българските граждани. Износът на такива лекарства, преопаковането им и недостигането им до болните в здравните заведения излага на риск здравето на пациентите”. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров по време на изслушване в Комисията за борба със сивата икономика в парламента. Той подчерта, че прокуратурата може да търси данъчни престъпления, пране на пари, свързано с установяване на предикатно престъпление и евентуална митническа контрабанда.

Борисов призова:

БСП да се върнат в парламента

04-1

„БСП трябва да се върнат в парламента”, обяви премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на ремонта на Източната тангента на столичното околовръстно шосе. Помолен да коментира обявеното от Корнелия Нинова намерение левицата да напусне парламента до оставка на председателя, той заяви: “БСП води политика на празния стол. Историята се повтаря, когато през 2013 ГЕРБ излезе от парламента. Леят се обиди и грозни изказвания в Народното събрание. Затова не отивам. Това не е продуктивно.”

Президентът Румен Радев:

Политиците да се отчитат

пред хората, не пред Брюксел

06-1

“Ще имаме успехи в правосъдната система, когато нашите политици започнат да се отчитат пред своите съграждани, а не пред Брюксел”, заяви вчера президентът Румен Радев преди тържественото събрание-концерт във Военната академия по повод предстоящия празник на Сухопътните войски. Според него коментарите за доклада на ЕК по механизма за сътрудничество и проверка са противоречиви, тъй като самият доклад е витиеват.

 

Българите пушат, пият и плащат най-много

за здраве

02-001

Българите пушат, пият и затлъстяват. Хората боледуват и плащат повече за здраве от другите европейци. Това отчита доклад на Световната здравна организация (СЗО) за страната ни за периода от 1985 до 2014 г., представен в Министерството на здравеопазването. Извод в него е, че страната ни все пак е постигнала напредък в подобряване на здравното състояние на населението.

 

По повод 75-годишнината

Свети мощи дари Гърция

на стоматологичния факултет

09-1

По повод 75 години от основаването му, Факултетът по Дентална медицина на МУ-София получи безценен дар от официална делегация на Атинската епископия - мощите на Свети Антипа. Светецът е патрон на Българския зъболекарски съюз, покровител е на професията на зъболекарите и на хората, страдащи от стоматологични проблеми. Божиите служители тържествено връчиха на ръководството на факултета мощехранителница с изображения на светеца на 16 ноември.

Политически разкопки

Четири милиона от чужбина чакат български паспорти

13-1-kuti

Много лесно може да се реши демографският проблем, но липсата на политическа воля спира процеса - анализ на проф. Божидар Димитров

 

 

 

Крайно време е да прогласим кирилицата за българска азбука

димитър томов

Интервю с писателя Димитър Томов

 

 

 

 

Как Батман скочи срещу санирането

прилеп

Псевдоеколози слагат прът в колелото на прогреса български - коментар на Пламен Енчев

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България