Вижте акцентите от броя на "Труд" в петък, 29 декември 2017

Як ритник

заби кабинетът

в зелените задници

02-01

Решение в подкрепа на развитието на зимния туризъм в България взе Министерският съвет на последното си редовно заседание за 2017 година. Министрите гласуваха “за” частичното изменение на плана за управление на Национален парк “Пирин”. Отделно по казуса с модернизацията на ски зона “Банско” кабинетът възложи на министъра на околната среда и водите Нено Димов, при наличие инвестиционен интерес за изграждане на нова туристическа кабинкова линия в ски зоната и съпътстващата я инфраструктура, да предприеме спешни действия. Те трябва да са съгласувани до буква с екологичното законодателство.

Повишени емисии на зелена воня

зелен протест, банско

Коментар на Петьо Блъсков

 

 

 

 

Нено Димов взе

най-екосъобразното решение за Банско

10-20-%d0%b7%d0%b0%d1%81%d0%bd%d0%b5%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%ba%d0%be%d0%bf%d0%b8%d0%b5-1

Монополизирането на професията еколог от група чуждестранни лобисти нанесе през годините огромни щети върху икономиката на България. Но най-големите вреди са върху самата екология - какво е наистина екосъобразно у нас не се определя от истинските професионалисти в природозащитата и устойчивото развитие, а от две фамилии храненици на чужди фондации и правителства. - анализ на "Труд"

 

Министерството на отбраната обяви:

Ще ремонтираме

МиГ-29 без посредници

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Процедурата за ремонт на МиГ-29 ще продължи без посредници, заяви вчера министър Красимир Каракачанов. МО покани единстветно руската компания, която произвежда изтребителите , РСК МиГ в преговорите за ремонта и поддръжката на 15-те бойни машини. Причината - тя не е предоставяла на друг лиценз за ремонт и поддръжка. В Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обаче бе внесена жалба от украинска фирма, която обжалва процедурата.

254 столетници

живеят в България

04-1

Общо 254 столетници живеят в България, сочат данни на Националния статистически институт. Медицинският университет (МУ) в София изследва гените им, за да се опитат лекарите да разгадаят тайната на дълголетието. Ръководител на проекта “Геномът на българския столетник” е проф. Драга Тончева, като медиците вече са посетили 45 от дълголетниците у нас.

 

Взривиха банкомат,

зареден с червено мастило

08_01-1

Бандити взривиха банкомат и избягаха, опръскани с червено мастило, без да задигнат и един лев.

Екшънът се разиграл около 3,25 ч вчера в столичния квартал “Люлин 4”. Двама мъже с качулки, облечени с черни дрехи, влезли в помещението с банкомата. До устройството има 24-часов достъп, тъй като вратата се отключва с банкова карта. Вътре на спокойствие пробили дупки в банкомата и заложили бутилки със сгъстен въздух. Последвал взрив, който разбил корпуса на машината и стъклата на помещението.

Ерусалим може да е столица и на Израел, и на Палестина

11-01-kuti

Ако това стане, няма да има нужда от бурни протести, при които да загиват млади хора - анализ на проф. Божидар Димитров от поредицата му "Политически разкопки"

 

 

Вето върху антикорупционния закон ще доведе до изтрезняване

явор нотев

Интервю с Явор Нотев, зам.-председател на НС

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България