Вижте акцентите от броя на "Труд" в понеделник, 11 декември 2017

The Guardian

в капана на

българската зелена мафия

1-1zachelo

Авторитетният британски вестник „Гардиън” за втори път пада в капана на българската зелена мафия с текст, публикуван на сайта на медията на 8 декември. Той е озаглавен „Ски курорт унищожава обект на световното културно наследство”. В материала се разказва как над Банско ще бъдат построени стотици километри нови писти и лифтове, когато влезе в сила новият план за управление на Национален парк „Пирин”.

 

С 20% пада цената

на новите оръжия за армията

04-1

Стойността на проектите за превъоръжаване на армията с нови оръжия пада с 20%. За това алармира министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред депутатите от комисията по отбрана. Причината е, че от 1 януари т.г. влезе в сила поправка в Закона за ДДС, с която покупката на ново оръжие за войската трябва също да се облага с данък. А миналият парламент гласува през юни 2016г. двата проекта- за нови кораби на ВМС и нови изтребители за ВВС без да посочи дали са с ДДС или без.

 

Сняг по Коледа

и в края на годината

07-1

Валежи от сняг ни очакват на Коледа и в края на годината. Това показват прогнозите на синоптиците, относно времето през предстоящите почивни дни. “По време на коледните празници ще има увеличение на облаците и валежи от сняг. Очаква се да бъде по-сухо в началото на почивните дни (23, 24 декември), а на 25, 26 и 27 да вали сняг. След това се очертава да има снеговалежи отново на 30 и 31 до обед.

 

Частни съдебни изпълнители

искат да събират глобите на КАТ

10-1

Частните съдебни изпълнители (ЧСИ) да събират и глобите на КАТ. Това предлага Камарата на ЧСИ, съобщи нейният председател Георги Дичев на семинар в Сандански, предаде “Правен свят”. Камарата е изпратила писма с това предложение на премиера, министъра на финансите и до МВР. “Предлагаме да се занимаваме с най-тежките случаи на рецидивисти на пътя, които имат десетки наказания и неплатени глоби. Нека те да бъдат възложени на ЧСИ с цел превенция.

 

Тръмп гаси

пожар с бомба

13-kuti

По-изгодно за САЩ е да се откажат от месианските си и богоизбрански претенции, за да се върнат към величието си в променената среда - анализ на д-р Илия Илиев

 

 

 

Нова Балканска геополитическа геометрия, или…

12-1

Пакетът инфраструктурни, енергийни и дигитални проекти, които четиримата лидери разгледаха в Белград, си заслужават вниманието - анализ на Костадин Филипов

 

 

 

Преходът не може да бъде "преигран"

15-1-mp

Интервю с юриста и политически анализатор Мирослав Попов

 

 

 

 

Младият лидер

илхан кючюк

Силует на Илхан Кючюк

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България