Вижте акцентите от броя на "Труд" в понеделник, 26 март 2018

Второ ЕГН слагат

в личните карти

02_01

Електронен идентификатор, който осигурява достъп до база данни в интернет, ще се монтира в новите ни лични карти. Това е една от идеите, които ще се гледат във вторник в Министерския съвет при обсъждането на проектите за защита на личните данни, научи “Труд”. Най-късно до няколко месеца МВР трябва да обяви търг за нова система за документи за самоличност. В бъдещите лични карти трябва да има чип, какъвто се слага от близо 10 г. в международните паспорти.

 

Варна под блокада заради Ердоган

Пазят в тайна мерките за сигурност

01_01b

Засилено полицейско присъствие и регулировчици ще има днес от 12 до 18 часа по всички основни кръстовища по трасето от летището към “Евксиноград”. Гладко шосе, изпъстрено с пролетни цветя, но и протести ще посрещнат в понеделник участниците в срещата на върха между ЕС и Турция в Евксиноград. През почивните дни армия от работници окоси зелените площи по бул. “Княз Борис I”, които грейнаха с подновен цветен килим.

 

Пълно съгласие за Витоша постигна Столична община

Планината тъне в разруха заради недомислия в нормативната уредба

06-1

Само изменение на действащия План за управление на Природен парк „Витоша” може да възроди туризма в планината, която в момента тъне в разруха – за това са постигнали категорично съгласие столичните общински съветници, ангажирани с казуса. Според източници на „Труд” от местната управа промяната в плана вече е обявена като „наложителна”, тъй като състоянието на ПП „Витоша” не позволява ползването на природните дадености от софиянци и гостите на столицата.

 

Банкстерите тласкат света към война, за да изгорят парите

13-01

Интервю с проф. Михаил Константинов

 

 

 

 

Шпиони, футбол

и още нещо

10_1

Третата световна ще започне веднага след Мондиала в Русия - коментар на Иван Гарелов

 

 

 

“Душевните граници” на турския президент

11_kuti

Какво да очакваме от срещата на ръководителите на ЕС с Ердоган във Варна - анализ на Петър Воденски

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България