Вижте акцентите от броя на "Труд" в сряда, 11 април 2018

Болен здравна каса носи

02-1-%d0%bb%d1%8f%d0%b2%d0%be

Здравната каса вече ще плаща по-малко за медицински изделия, които тя финансира, за сметка на пациента, считано от 1 април. Става въпрос за стентове, клапи, протези, пейсмейкъри, импланти и консумативи за високотехнологични процедури като плазмафереза (процес на извличане, третиране и връщане на кръвна плазма или нейни компоненти). Промяната е отразена в новия реимбурсен списък на медицинските изделия на НЗОК, който влиза в сила от началото на този месец.

Премиерът Бойко Борисов в Мостар:

ЕС иска просперитет и мир на Балканите

04-1-new

“През последните години наблюдаваме как икономиката и инвестициите вървят нагоре. ЕС иска мир и просперитет на Балканите.” Това каза премиерът Бойко Борисов в Мостар, където откри 21-ото издание на Международния икономически панаир. Във форума участват и политически лидери от държавите от Западните Балкани.

 

Комисарят по околна среда Кармену Вела след въпрос на “Труд”:

Няма нарушения на еврозаконите в Пирин

кармену вела

Казвал съм го и преди по други поводи, сега ще го кажа пак - Европейската комисия не е открила нарушения на европейското екологично законодателство в Пирин, но ще продължим да следим нещата отблизо. Това заяви след въпрос на “Труд” еврокомисарят по околната среда Кармену Вела по време на съвместна пресконференция с министъра на екологията Нено Димов.

 

Добрич протестира срещу арест на студент

САЩ искат есктрадиция на Желяз Андреев за продажба на ембаргови стоки

%d0%b6%d0%b5%d0%bb%d1%8f%d0%b7

Добричлии се вдигнаха в подкрепа на свой съгражданин, арестуван миналата събота по искане на САЩ за екстрадирането му. Студентът Желяз Андреев (29 г.) бил обвинен на 24 октомври 2016 г. от прокуратурата във Флорида за участие в заговор за експорт на стоки без лиценз и за измама към САЩ. Причината - като служител в софийския кол център на щатската компания AW Tronics от 2013 до 2014 г. сключил 7 сделки със сирийска авиокомпания, в нарушение на ембаргото, наложено от САЩ на Сирия.

55% от хората с под 30 лв. втора пенсия

14-1

Близо 55% от пенсионерите ще получават под 30 лв. месечно като втора пенсия. Това показват данни на Министерство на труда и социалната политика, което публикува Концепция за изплащане на средствата от допълнителното задължително пенсионно осигуряване.

 

 

Закон за насърчаване на детската престъпност

09-kuti

Парадоксите в поредния правен шедьовър - анализ на Анна Заркова

 

 

 

Нов опит за летене

08-1

Пак ще купуваме изтребители. Този път заедно с бойни машини - коментар на Спирдон Спирдонов

 

 

 

Избрала съм си трудна мисия - да върна младите хора

Славка Чакърова

Интервю със Славка Чакърова - кметицата на Чепеларе

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България