Вижте акцентите от броя на "Труд" в сряда, 25 април 2018

Виетнамците се завръщат

Битката за кадри в туризма стигна до Азия

02-1

Кадровата криза, която от години е най-сериозният проблем на родните хотелиери, и това лято ще бъде туширана с масов внос на работници от чужбина. Освен украинци и молдовци, за първи път на нашето море ще работят и 30 виетнамци. 3-месечна заетост им осигурява Албена чрез директен договор с виетнамски Център за професионално обучение.

 

Рашидов помага на музикантите от БНР

06-01

Проблемът с ниските заплати на музикантите от състава на Българското национално радио (БНР) ще бъде обсъден в четвъртък на извънредно заседание на Комисията по културата и медиите. Председателят є Вежди Рашидов инициира срещата, на която ще присъства ръководството на БНР и председателят на Комисията по бюджет и финанси на НС Менда Стоянова.

 

„Зелените“ пак лъжат, този път за „Корал“

плаж "корал"

Няма защитени растителни видове в частния имот край плажа “Корал” в община Царево – това отговориха след официално запитване на “Труд” от Министерството на околната среда и водите. Повод за въпросите на вестника бе поредният “скандал”, сътворен от “зелените”. Те организираха протест в района на “Корал”, заради заграден частен имот, който се намира зад плажа.

 

Даяджии прибирали до 600 евро от фирми

09-01

Над 11 служители на ДАИ-Благоевград бяха арестувани вчера при внезапна акция на специализираната прокуратура и ГДБОП. “Касае се за организирана престъпна група, която е работила в ДАИ-Благоевград. Групата е искала и получавала подкупи от представители на транспортни фирми, за да не им се съставят наказателни постановления за административни нарушения. Вземани са от 300 до 600 евро. Продължаваме събираните на доказателства, все още се работи”, каза Петър Белчев от спецпрокуратурата в София

Енергийната комисия реши

КЕВР без право на глас по сделката с ЧЕЗ

17-1

Комисията за енергийно и водно регулиране няма да има право да контролира сделки с енергийни дружества. Депутатите от енергийната комисия в парламента отхвърлиха вчера предложението на “Обединените патриоти” регулаторът да разрешава или спира сделки, при които се продават над 20% от капитала на стратегически енергийни предприятия. Идеята за засилване на контрола на КЕВР беше лансирана след новината, че “Инерком” е избрана за купувач на активите на ЧЕЗ в България.

Несъобразената скорост – вън от закона! 

10-1

Заради нея водим черната класация на ЕС по убити на пътя - коментар на Цветан Гемишев

 

 

 

СДС и производните му - как духът напусна тялото

11-1-kuti

Да се реанимира политическия труп на синята партия се оказа безперспективно занятие - анализ на д-р Борислав Цеков

 

 

 

Имаше нещо гнило в “Младост”

карлос контрера

Интервю с председателя на „Патриоти за София” Карлос Контрера

 

 

 

 

Бъдещето принадлежи на „творческите“ личности

14-golqma

Анализ на проф. Станислав Семерджиев, ректор на Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) „Кръстьо Сарафов“

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България