Вижте акцентите от броя на "Труд" в сряда, 24 янури 2017

Пишат некролога на хартиената администрация

01-donchev

“Хартиената администрация” окончателно ще изчезне, а бизнесът и гражданите ще си отдъхнат от ходене по гишетата, заяви пред “Труд” вицепремиерът Томислав Дончев. Предвидено е от 1 ноември тази година администрациите да обменят документи единствено по електронен път, допълни Дончев, в чийто ресор е създаването на електронно правителство.

 

Посланиците на Русия

и Турция на среща с Борисов

борисов, бърнабич

Посланиците на Турция и на Русия проведоха последователно срещи с министър-председателя Бойко Борисов вчера. Разговорите в министерски съвет се случват само два дни след визитата на немския канцлер Ангела Меркел в София, както и след новината, че по време на европредседателството ни във Варна по инициатива на българския премиер ще има среща на лидерите на ЕС и Турция.

 

Молитви в цялата страна

срещу Истанбулската конвенция

05-1

Светият синод излезе с призив за молитви в цялата страна против приемането на Истанбулската конвенция, която въвежда понятието “социален пол”. БПЦ призова в тези дни на тежки духовни изпитания на вярата и съвестта българският народ с молитва да изпроси Божията помощ и да не бъде приета конвенцията, защото водела до “духовна смърт”.

 

Екологичният рекет търси нови ниши

С такса от 10 лв. зелените

блокират инвестиции за милиони

Административен съд

Срещу съдебна такса от 10 лева зелените от коалицията “За да остане природа в България” блокират многомилионни инвестиции - толкова е съдебната такса, срещу която може да бъде подадена жалба в административните съдилища срещу всеки проект. В понеделник Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) за пореден път посочи тази правна норма като основна причина за спиране на ключови инвестиции.

Грипна епидемия

в четири области и четири общини

06-1

Грипна епидемия е обявена от днес - 24 януари в областите Стара Загора и Видин. Такава има още в областите Пазарджик и Благоевград, докато в Пернишко беше отменена. Епидемия има и в общините Димитровград, Трявна, Дряново и Бобов дол. Предепидемична е обстановката в Габрово, София, Пловдив, Русе, Силистра, Монтана.

 

Ако каже Горанов,

ще има казарма

13-kuti

Идеята на патриотите за наборната служба е сладка химера, трябват поне 60 млн.лв. годишно - анализ на Евгени Генов

 

 

 

Борба с корупцията в Румъния? Всичко е шантаж и лъжа!

даниел драгомир

Интервю с румънския топразузнавач полк. Даниел Драгомир

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България