Вижте акцентите от броя на "Труд" в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори

без книжка

излизат

на пътя

03_01

Шофьори без книжка да карат по пътищата. Това е идеята на работната група от Министерство на транспорта и МВР, която разделя на три части сегашния Закона за движение по пътищата (ЗДвП). Кандидат-водачите ще получават временни свидетелства, че в момента се обучават и ще имат право да карат автомобил с придружител до 1 година.

 

Поправят антикорупционния закон

Общинските съвети без лекари и юристи

04-1

Месец след като бе обнародван в Държавен вестник, антикорупционния закон ще бъде ремонтиран. Вносители на първата корекция са шефът на правната комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ и Християн Митев от Обединени патриоти. Промяната предвижда удължаване на срока за подаване на декларации за несъвместимост. От АБВ предупредиха, че бъдещите общински съвети ще останат без лекари, юристи, учители.

 

Израел ни предлага ракети spike (шип)

05-01-1

Израелската държавна военна компания RAFAEL, която е част от МО на Тел Авив, предложи вчера най-новите си разработки за войската. Една от тях е противотанковите ракети spike за новите бойни машини, с които родното МО пък се кани да превъоръжи Сухопътните войски.

 

 

Затягат контрола на криптовалутите

владислав горанов

Контролът върху виртуалните валути ще бъде обсъден на 26 февруари от министрите на финансите от ЕС и представители на Централните банки в Общността. Целта на разговорите ще бъде централните банкери да споделят гледната си точка дали действащото законодателство е достатъчно за да упражнява целите си. Това стана ясно след вчерашното заседание на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН), чийто председател е министъра на финансите Владислав Горанов.

Иво Прокопиев

участва в „зелени“

проекти за 11,7 млн. лв.

Прокопиев

Броил врабчета, снимал орли, лобирал за промяна на екозакони

 

 

 

 

Незаконното строителство не е само ромски проблем

09_kuti

Над 200 000 са домакинствата без сигурен покрив в България - анализ на Кремена Будинова

 

 

 

Вземете си поука от нашата борба с корупцията

Алекс Недеа

Интервю с румънския журналист Алекс Недеа

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България