Вижте акцентите от броя на "Труд" в събота, 17 март 2018

Седем болници на мушката на прокуратурата

02-%d1%80%d1%83%d0%bc%d1%8f%d0%bd%d0%b0-%d0%b0%d1%80%d0%bd%d0%b0%d1%83%d0%b4%d0%be%d0%b2%d0%b0

Прокуратурата започна 7 разследвания за безстопанственост в „Пирогов“ и още 6 болници в цялата страна, съобщи вчера говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, която е и шеф на звеното „Антикорупция” към Софийска градска прокуратура. Здравните заведения в страната, в които ще влязат екипите от криминалисти, са многопрофилните болници в Благоевград, Попово, Русе, Кърджали, Велико Търново и Университетската болница в Бургас. Паралелно с това продължават и разследванията на болниците във Враца и Ловеч, наблюдавани от местните прокурори.

Работодателите на среща с премиера

Прекратяват договорите с американските централи

04-1

Налице са всички предпоставки до няколко седмици да бъдат прекратени договорите с т.нар. американски централи. Това съобщиха от Българската стопанска камара след третата среща по проблемите на енергетиката при министър-председателя Бойко Борисов.

 

 

891 фирми в схеми за данъчни измами

05-01

В организирани схеми за данъчни измами през 2017 г. е установено, че участват 891 фирми и граждани. Това се посочва в отчет на Министерството на финансите за свършената от него работа през миналата година. Предполагаемият размер на нанесените от тези лица щети на бюджета е над 23 млн. лв.

 

„Мерцедес“ се наниза

на безумна мантинела

“Труд” предупреди за опасността

още на

22 февруари

08_01-1

Автомобил “Мерцедес” се наниза на мантинелата, монтирана в средата на столичния булевард “Симеоновско шосе”. Катастрофата стана в четвъртък късно вечерта и само щастлива случайност спаси шофьора и пътниците в колата от смърт или тежки контузии. До вчера по обед нанизаната на шиш кола остана на пътя като символ на българските пътни служби. “Труд” предупреди за безумната мантинела на “Симеоновско шосе” още на 22 февруари, когато монтажът й още не беше приключил.

Цената на агресията

10_1

Израствайки без баща, децата на убития в Пловдив са в още по-голям риск сами да се превърнат в престъпници един ден - коментар на Георги Заяков

 

 

 

Президентска република ли? Не сега

11_kuti-new

През последните 30 години у нас няма политик, който да заслужава да му дадем цялата власт - анализ на доц. д-р Йордан Величков

 

 

 

Мощите на

13 светци дарили Търново с чудна сила

Хитко Вачев

Интервю с археолога проф. Хитко Вачев

 

 

 

 

Децата на Станка Златева вече печелят медали

15-06

"Ти защо си писал на приятел в интернет, че ще му “обърнеш” хастара? Въпросът задава Станка Златева на едно от шумните хлапета, които я чакат да отключи спортната зала по борба в Сливен.”Ами-и-и, защото…”, започва детето. “Виж, сега! Не можеш да плашиш така никого! Ние тренираме, не се бием!”, казва лаконично тя и момчешката група се втурва през вратата.

 

Какъв шпионин сте според зодията

шпиони, агенти

Големият развлекателен съботен хороскоп - част от приложението - елегантното списание "Труд Фамилия"

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България