Вижте акцентите от броя на "Труд" в събота, 12 май 2018

Българинът живее 7 години по-малко

от жена си

02-1

Българинът умира 7 години преди жена си. Средната продължителност на живота при мъжете е 71,3 години, докато при жените е със 7,1 години по-висока - 78,4 години, обявиха от Националния статистически институт. Това обаче не е свързано само с физическите разлики между мъжете и жените, а и с начина на живот - каква професия има човек, под какъв стрес живее и доколко се грижи за здравето си.

 

ГЕРБ възхваляват

премиера Борисов

04-1

“Меркел посреща Борисов със “Скъпи, Бойко”, Макрон - с “Мон шер!”, Ердоган му се изповядва “Бойко, искат да ме убият.” Това заяви от трибуната в парламента депутатът Георги Марков. Повод за декларацията на парламентарната група на ГЕРБ станаха поредните критики на социалистите към властта.

Марков изреди външнополитическите успехи на правителството.

 

Хранят децата с хляб второ качество

08-1

Хляб със съмнително качество се предлага в училищата и детските градини у нас, обяви пред “Труд” Емил Георгиев, председател на Федерацията на потребителите в България. Кметове заобикалят възлагането на обществени поръчки за доставките на храни за детско и ученическо хранене и минават на директно договаряне.

 

Идват повече спа туристи след масирана реклама

dav

Ръст на спа туристи очакваме през следващите няколко години, след като бъдат изготвени и промотирани новите 7 спа, бланео и уелнес маршрути, които се подготвят от Министерство на туризма в партньорство с общините в България, експерти и партньори от бранша. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, която представи новите дестинации пред бизнеса в Сандански.

 

Нещастници клеветят България

за папата

джузепе консоло

Интервю с професор Джузепе Консоло - адвокатът на Сергей Антонов

 

 

 

 

Радостина пак пита „Защо?“

Радостина Константинова зададе стандарт в новата ни журналистика

радостина константинова

Вчера, 11 май, журналистката Радостина Константинова - един от създателите на Пресгрупа "168 часа", вестниците "Политика" и "Монитор", щеше да навърши 57 години. На 14 май е премиерата на книгата й "Моето защо" от 19 ч. в Гранд Хотел София. Радостина е една от емблематичните личности в съвременната ни журналистика. Посмъртно бе удостоена с наградата „Черноризец Храбър” – приза на Съюза на издателите за автори, чието творчество представлява съществен принос за развитието и авторитета на българската журналистика и свободата на словото. В много публикации я нарекоха „първа дама на перото”.

“Борисов-3” - крачка напред, две настрани

11-kuti

Днешното правителство търси по-скоро обществено равновесие - анализ на д-р Борислав Цеков

 

 

 

Бит и душевност на българската десница

10-1

Научил се е вече, че с лява ръка успешно се бърка в десен джоб, както и обратното - коментар на доц. д-р Георги Чанков

 

 

 

Елегантното списание "Труд Фамилия"

0203.indd

Пълна седмична тв програма, кулинария, хороскоп, животът на звездите

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България