Вижте акцентите от броя на "Труд" в събота, 18 ноември 2017

Цвета Караянчева

смени Димитър Главчев

04new

Зам.-председателят на парламента Цвета Караянчева стана новия шеф на депутатите след като Димитър Главчев подаде вчера сутринта оставка като председател на 44-то народно събрание. Караянчева беше предложена от ГЕРБ почти светкавично след огласяването на оставката на Главчев и положи клетва като нов председател на 44-то народно събрание. До драматичната развръзка се стигна, след като социалистите твърдо заявиха, че няма да влизат на заседания докато Главчев е на поста, включително и по време на речта на председателя на Европарламента Антонио Таяни идния вторник.

Мафията осиротя

Почина Салваторе “Тото” Риина, бивш бос на “Коза ностра”

02_01

Бившият капо ди тути капи Салваторе “Тото” Риина, един от най-страховитите кръстници в историята на сицилианската мафия “Коза ностра”, почина болница, докато излежаваше многобройни доживотни присъди за организирането на кървав план за елиминирането на италиански ловци на мафиоти, съобщиха информационните агенции. Риина, за когото се смята, че е поръчал убийствата на над 150 души, бе в състояние на изкуствена кома, тъй като здравето му се влоши преди няколко дни след две операции за лечение на рак.

Бус с незрящи

катастрофира, 9 убити

Водачът навлязъл в насрещното

43064276cb4d94b958845727cc54f7101

Осем незрящи мъже и жени и шофьорът им загинаха при зловеща катастрофа край ловешкото село Микре. 16 са ранените в пътната касапница, станала вчера към 12,50 часа. Според МВР катастрофата станала при челен удар между пернишки пътнически микробус и камион от Шумен. В буса пътували 27 човека. Те били от съюза на инвалидите в Перник и били със зрителни увреждания. Прибирали се от екскурзия в Дряново и Севлиево и се прибирали към Перник.

14-годишна

роди второ дете

maika_sarasvati_lom2

Момиче на 14-годишна възраст роди за втори път в ломската болница. Младата майка е в добро състояние, а бебето вече е настанено в приемно семейство. Невръстната Румяна В. се прочу в началото на миналата година, когато стана една от най-малките майки в България. През януари 2016 г. момиченцето даде живот на първото си дете – момченце, което нарече с името Сарасвати – герой от индийски сериал.

 

Способен ли е капитализмът да съществува? Задават се бури

11_kuti

Сега всички очи са вторачени в Тръмп и САЩ - анализ на проф. Боян Дуранкев

 

 

 

Ако сега има избори, ГЕРБ ги печели. Но утре?

първан симеонов

Интервю с политолога Първан Симеонов

 

 

 

 

На лов за френски

пленници край Гевгели

38-3

История за походите и боевете на 13-а рота от 18-и пехотен Етърски полк през Световната война

Точно преди 100 години – на 19 ноември 1917 година, на фронта край Гевгели български юнаци от 13-а рота на 18-и пехотен Етърски полк чрез блестяща атака успяват да пленят петима френски войници. Води ги кап. Венко Начев, който е дядо на писателя Венцеслав Начев (1939 - 2010). Историята е описана от инж. П. К. Трифонов, поручик от запаса, в специално издание от 1936 година. Предлагаме на читателите откъс от него.

Елена Пенчева от Пловдив:

Бях обречена,

промяната при

елена пенчева

Всеки ден Елена Пенчева от Пловдив взимала 46 хапчета на ден. Днес те са 4 1/2 и резултатът е постигнат само за две години. 68-годишната жена попаднала при д-р Емилова като придружител на внука си. Дъщеря й и зетят били обезпокоени от натрупаните килограми на момчето, което като повечето връстници се изкушавало от бързите храни. Бабата била леко скептична към плодолечението, но впечатлена от видяното в медицинския център и от лекциите на д-р Емилова

Как постят зодиите?

пости, храна, ядене, ястие

Големият развлекателен съботен хороскоп на "Труд"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България