Вижте акцентите от броя на "Труд" в събота, 2 декември 2017

България и Турция

спират мигрантите към ЕС

04-1

Премиерът Бойко Борисов и министъра по въпросите на ЕС на Турция и главен преговарящ Йомер Челик дадоха висока оценка на усилията на двете страни за справяне с миграционния поток. Това стана по време на среща между двамата в Министерски съвет, информираха от правителствената пресслужба. Борисов и Челик отчетоха положителния ефект от Споразумението между ЕС и Турция по миграцията, довели до реално намаляване на броя на нелегалните мигранти, влизащи в ЕС.

Дефицит по

бюджета за ноември

Владислав Горанов, финансов министър

Салдото по консолидираната фискална програма към края на ноември е положително в размер на 2,32 млрд. лева, но на месечна база очакванията са за дефицит от 172,4 млн. лева. Това показва прогнозата на Министерството на финансите. От институцията посочват, че традиционно планираните разходи се концентрират в последните месеци на годината и спрямо 2016-а няма влошаване на изпълнението на бюджета. В края на годината обаче има разходи, свързани инфраструктурни и инвестиционни проекти, предвид края на строителния сезон.

Морето не дава риба за Никулден

Без пресен паламуд на празничната трапеза

01-4-tonirana

„Повече от 45 години съм в морето и знам, че след силна година следват няколко слаби”. Това прогнозира капитан Красимир Вангелов от Несебър пред “Труд” още преди няколко месеца. Тогава рибарите уловиха първите паламуди и решиха, че риба ще има. Да, ама не. Прогнозата на “Труд” за съжаление се сбъдна и тази година морските ще честват Никулден с шарани.

 

Порой в 8 области

заради циклона „Филип”

07-1

Силен дъжд, предизвикан от циклона “Филип” , се изсипа вчера над страната. В 8 области бе в сила оранжев код - София, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали. Жълт код бе въведен в 11 области. В тази връзка МВР свика кризисен щаб, който следи ситуацията. Бяха сформирани звена за 24-часово наблюдение на язовирите. От щаба увериха, че водоемите се поддържат така, че да има достатъчен свободен обем, който да поеме първоначалния приток на вода.

Лидерство по Западнобалкански

11-kuti

Биографиите на водачите - крайно подозрителни на младини, умело прикривани в настоящето и забравени в бъдеще - анализ на Костадин Филипов

 

 

У нас трябва да си шебек, за да вървиш напред

георги чапкънов

Интервю със скулптора Георги Чапкънов-Чапа

 

 

 

 

Днес всеки глупак може да стане звезда

18_2

 

Интервю с холивудската актриса Кейт Хъдсън

 

 

 

 

Ужас от лава, пепел и прах

Вулканите,

които могат да

ни унищожат

20-3

Изригването на вулканът Агунг на индонезийския остров Бали блокира близо 60 000 туристи, сред които и 39 българи. Историите на хората и снимките от бедствието ни напомниха за едни от най-внушителните природни явления. Вулканите имат разрушителна сила и пленяват колективното човешко въображение от хилядолетия. Те съчетават размаха и мащаба на древни, митологични и божествени образи със суровата геологична красота на природата.

Зодии на ужасите

зодии, ужас

Големият развлекателен хороскоп на "Труд"

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България