Вижте акцентите от броя на "Труд" в събота, 6 януари 2018

Пропадна българската Каталуня

02-1

Бунтът на Северозапада, заплашил да премине към Румъния, заради отчайващата бедност в региона, споделя съдбата на доста от народните ни недоволства, угаснали още преди да са пламнали. Преди вълната да плисне отвъд Дунав, кампанията за отделяне на региона утихва в котловините между Дунав и Балкана, а активистите на идеята се отдръпват с твърденията, че не са били разбрани.

 

Отбор звезди излиза

в подкрепа на зимния туризъм

05-1

В подкрепа на развитието на зимния туризъм и правителственото решение, което гарантира това да се случи, се обявиха спортни легенди и популярни лица от България. Те се подписаха под писмото за митинга, който ще се проведе в София на 11 януари от 18:00 часа. Сред подкрепилите са Христо Стоичков, Любо Ганев, сноубордистите Александра Жекова и Радослав Янков, телевизионният водещ и кулинар Ути Бъчваров, Наско Сираков и Илиана Раева, легендата в ските Петър Попангелов, бронзовата медалистка от зимната олимпиада в Солт Лейк сити Ирина Никулчина и много други.

Шесторният убиец

изчезна в Искърското дефиле

Заподозреният Росен Ангелов разправял, че е служил във френския чуждестранен легион

09-02

Полицаи, издирващи шесторния убиец, откриха труп на мъж в река Искър близо до село Владо Тричково. Това стана около 16 ч вчера, но операцията по изваждането му от водолази продължи повече от 2 часа. До редакционното приключване на броя не стана ясно дали намереното тяло е на Росен Ангелов, заподозрян за екзекуцията в Нови Искър. Появи се обаче и информация, че тялото може и да е на местен човек, изчезнал преди месец.

Страх, ужаси и

сълзи в Белия дом

14-1

Книга за победата и първата година управление на Доналд Тръмп разбуни духовете в САЩ. Издателят на „Огън и жупел“ я определи като фундаментална за националния дебат и отказа да спре публикува­нето й - материал на Благовест Бенишев

 

 

Президентът

може да

блокира с вето

Истанбулската

конвенция

пламен киров

Интервю с Пламен Киров, професор по конституционно право в СУ

 

 

 

 

Хайката за Горския човек

командоси, барети, спецполицаи

Бит и душевност на шесторния разстрел - коментар на Анна Заркова

 

 

 

 

ТОКостовистът

64-1

Силует на Иван Иванов, шеф на КЕВР

 

 

 

 

Деси Радева сбъдна във Виена

мечта - да се срещне с Рикардо Мути

25-2-s-muti

 

Съпругата на българския президент Румен Радев – Десислава, е известна почитателка освен на рока, и на класическата музика. Точно на 1 януари във Виена тя сбъдна една от мечтите си – да гледа на живо световноизвестния диригент Рикардо Мути и да разговаря с него. Семейство Радеви бяха почетни гости на Новогодишния концерт на Виенската филхармония в Златната зала на “Мюзикферайн”, който се провежда всяка година от 1939-а насам.

Да оцелеем след

празниците - мисия възможна

46-2

Добре е да ограничим изкушенията на отрупаните маси - съветва д-р Людмила Емилова в своята поредица за дълголетието в "Труд"

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България