Вижте акцентите от броя на "Труд" в четвъртък, 23 ноември 2017

Подписваме

9 договора с Македония

04-1

Родният град на македонския премиер Зоран Заев Струмица бе избран за домакин на първото съвместно заседание на правителствата на България и Македония. Рано сутринта днес Борисов и Заев ще разговарят на четири очи, а след това ще започне пленарно заседание. Очаква се да бъдат подписани девет документа за двустранно сътрудничество в областта на външната политика, инвестициите, енергетиката, отбраната, туризма, телекомуникациите, инфраструктурата и реакцията при бедствия.

Пак скандал с Натура 2000

Висш еврочиновник на кръчма

с „босовете” на зелената мафия

05-1-osnovna

Началникът на отдел „Защита на природата” към Главна дирекция „Околна среда” на Европейската комисия Никола Нотаро показал явната си връзка с организациите от коалицията „За да остане природа в България”. Това станало на среща във вторник в София, на която имало представители от различни неправителствени и браншови организации, разказаха пред „Труд” участници в дискусията.

 

Футболната звезда сезира прокуратурата за аферата

Мартин Петров ужилен

с 3,8 млн. лв. в „УниКредит Булбанк”

Мартин Петров

Футболната звезда Мартин Петров е сезирал Софийска градска прокуратура за източени без негово знание 3,8 милиона лева от банковите му сметки в „УниКредит Булбанк” АД. Писмото е заведено тази година на култовата дата 17 ноември, напомняща ни за паметната победа над Франция (2:1) на „Парк Де Пренс”.

„Да, за съжаление тази афера е факт – каза Мартин Петров за „Труд”. - Не мога да повярвам, че подобно грабителство може да се случи и то в държава от Европейския съюз.

205 опасни язовира, нито един глобен чиновник

03-1

Незабавно да се договорят мерки за обезопасяване на язовир „Бели Искър”. Това нареди вчера премиерът Бойко Борисов на трима от министрите си и на кмета на София. Борисов добави, че е получил сигнал от главния прокурор Сотир Цацаров за състоянието на водоема и неясноти кой трябва да го стопанисва.

Всеки втори язовир в страната не е напълно изряден, посочиха вчера от Върховната административна прокуратура (ВАП) и представиха подробен доклад. Проверени са общо 4390 язовира, и над 2000 от тях са в неизправно състояние или не отговарят напълно на изискванията.

Изчакайте какво ще стане с биткойна, когато се научи да тича

13-01

Интервю с топфинансиста Бисер Манолов

 

 

 

 

Заплашват ни близо 600 тона касетъчни боеприпаси

10-1

Правителството наваксва забавянето на тяхното унищожаване. Проблемно е и съхраняването на ракетните горива - коментар на Спирдон Спирдонов

 

 

 

Заплашва ли СЕТА българския бизнес

11-1-kuti

Как работодатели и университетски преподаватели орязаха становище по повод Споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада - анализ на Ваня Григорова

 

 

Калин Калпакчиев - съдия или координатор на европейски проект за 6 млн. лв.

41-kk_sn2-copy

Магистратът не може да заема друга длъжност, да извършва дейност или упражнява професия извън предвидените в ЗСВ – чл. 9.3 от Кодекса за етично поведение на българските магистрати

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България