Вижте акцентите от броя на "Труд" в четвъртък, 7 декември 2017

След дебати в парламента

Ушите на властта работят правилно

02_02

Приемането от депутатите на доклада на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства (СРС) се оказа поредният повод за многочасови разправии между опозиция и управляващи. В крайна сметка стана ясно, че ушите на властта работят правилно. Документът с данни за 2016 година бе определен като първа точка от пленарното заседание в сряда.

 

Борисов даде 940 000 лв.

на Зографския манастир

04_03

Правителството одобри допълнителните разходи по бюджета на МС в размер на 940 000 лв., нужни за ремонт на Зографския манастир. С отпуснатите пари към Дирекция “Вероизповедания” ще се извърши цялостна реставрация на южното крило на манастира. На правителственото заседание навръх Никулден бяха поканени монаси от Атон, които благодариха за решението и връчиха на министрите издания на Библията.

За пореден път екорекетът победи

Зелени шпиони

командват правителството

07-1malkanew

Министерският съвет за пореден път се огъна под натиска на зелените и не прие точката, с която трябваше да бъде преразгледан концесионният договор за “Ски зона Банско”. Това бе една от първите стъпки, с които щеше да стане възможно отправянето на инвестиционно намерение за втори кабинков лифт над зимния курорт. С решението си министрите обрекоха стотиците хиляди гости на безкрайно чакане на опашка пред сега съществуващата кабинка, която е недостатъчна да събере желаещите да стигнат до ски пистите.

Водата в София

поскъпва с 9,4% от Нова година

16-1

Водата в София поскъпва с 9,4% от 1 януари 2018 година. Така за кубик столичани ще плащат по 2,36 лв. с ДДС при досегашните 2,16 лв. Новата цена се предлага от Комисията за енергийно и водно регулиране и днес регулаторът ще я обсъди на открито свое заседание. Припомняме, че от април цената в София беше повишена с 18 на сто. Увеличение на ВиК услугите ще има в още 13 града от Нова година.

 

Служители на “Булгартабак”

на протест срещу кръга “Капитал”

05-1-1-po-malka

 

Повече от 1 500 служители на “Булгартабак - Холдинг” АД излязоха на протест в София срещу твърденията, че предприятието се занимава с контрабанда на цигари. Причина за масовото недоволство е негативната медийна кампания, която се провежда от страна на лидера на партия “Да, България” Христо Иванов и кръга “Капитал”, казаха хората, дошли да опазят работните си места.

 

За общата отбрана

и общите пари на ЕС

11_kuti

Без армия, стратегия, командване и обединени ресурси не може - анализ на Димитър Гърдев

 

 

 

Българската

демокрация унищожава

българската нация

атанас семов

Интервю с проф. Атанас Семов

 

 

 

 

Новият следовател №1

борислав сарафов

Силует на Борислав Сарафов

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България