Вижте акцентите от броя на "Труд" в четвъртък, 8 февруари 2018

Дървено колело на ток откриха българи

01-durveno-kolelo

Дървен електрически велосипед, произведен от българи, беше представен на 21-вия Европейски форум по екоиновации в София. Събитието е част от календара на Българското европредседателство. 13 изложители показаха своите екологични проекти пред 500 гости. Уникалният ръчно изработен прототип на електровелосипед с дървена рамка беше представен от производителят варненската фирма Eljoy.

 

Наказания чакат министри

за е-управлението

04-01

Премиерът Бойко Борисов възложи на министрите да се ангажират по-активно с въвеждането на електронното управление. “Това, че месец-два не ви занимах с темата, не значи, че е отпаднало. Не пилейте времето! Въвеждането на електронно управление е приоритет. Това е най-практическата мярка в борба с корупцията”, заяви министър – председателят по време на вчерашното заседание на Министерски съвет.

 

Кръв и бой

обсъждат протестърите в интернет

петко ковачев

„Кръв”, „ защо се отделихме от пичовете с качулките, а не им помогнахме”, „няма да има публичен призив за бой, за да не научат ченгетата” – това е част от комуникацията във фейсбук между някои от организаторите на така наречените „протести в защита на Пирин”. Сред тези хора са и представители на „зелените”. До момента полицията и службите за сигурност не упражняват своите законови правомощия, за да пресекат случващото се.

Относно заблудите, обсебили фрау Келер

Ска Келер

Коментар на Петьо Блъсков

 

 

 

 

Националното следствие пое

инцидента с детето на Московски

моторна шейна

Разследването на инцидента с моторна шейна, при който загина синът на транспортния министър Ивайло Московски, е възложено на Националната следствена служба (НСлС). Това е станало вчера с постановление на главния прокурор Сотир Цацаров, издадено по предложение на административния ръководител на Окръжна прокуратура-София и наблюдаващия случая прокурор.

 

Илон Мъск прати

червената си Тесла на Марс

17_100

Канадско-американският инженер, предприемач и милиардер Илон Мъск изпрати към Марс един от личните си автомобили - червен електромобил от марката “Тесла”, която е негова собственост. Кабриолетът полетя на борда на “Фалкон хеви” - най-мощната в света ракета носител, разработена от компанията SpaceX, също собственост на Мъск. Тя стартира успешно в 22,45 часа българско време във вторник от площадка на космодрума в Кейп Канаверал, в американския щат Флорида.

Време е ВСС да освободи председателя на ВКС

14-fax

С оставката си Красимир Влахов защити достойнството на съдиите и направи безвъзвратно предсрочното

прекратяване на мандата на Лозан Панов

 

 

На инат,

с глава в стената

10_1

Лондон продължава да преговаря без да знае какво иска - коментар на Благовест Бенишев

 

 

 

Демографската криза не е от вчера

11-%d0%ba%d1%83%d1%82%d0%b8

Населението на България застарява, повечето от българките са пенсионерки - анализ на д-р Султанка Петрова, зам.-министър на труда и социалната политика

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България