Вижте акцентите от броя на "Труд" в петък, 20 април 2018

Пази ни армия без хора и техника

02-1

Въоръжените сили ще поддържат обща численост не по-малко от 37 000 и не повече от 40 000 души. Това е записано в “Плана за развите на Въоръжените сили”. Документът е приет с постановление на МС №382 от 30.12.2015 г. Изрично се подчертава, че не може да се пада под долния праг.

 

 

Бойко Борисов пред дигитален форум:

Суперкомпютър ще ни пази от атаки

04-1

Развитието на супертехнологиите ще помогнат за по-бързата дигитализацията у нас и на Балканите, ще са стъпка към осигуряване на защита от кибератаки и мощен стимул за развитие на научните изследвания в редица области. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на на форум в София, организиран от МОН и Европейската комисия.

 

Огнян Стефанов на съд

за укриване на данъци

06-1

За укриване на данъци върху сумата от близо 270 000 лева отива на съд собственикът на сайта “Фрогнюз” Огнян Стефанов. Както “Труд” писа в началото на март, срещу Стефанов има няколко разследвания за това, че не е декларирал доходи пред данъчните. Обвинителният акт е официално внесен в съда от Софийската градска прокуратура, а първото заседание на магистратите е днес.

 

Решават днес за ареста на Иванчева

09-1-1

Специализираният съд днес ще решава дали да остави постоянно в ареста кметът на “Младост” Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. Прокуратурата ще поиска постоянното им задържане по обвинение за подкуп в особено големи размери, след като двете бяха спипани във вторник с 26 000 евро белязани пари, предадени от изнудван предприемач.

 

42% спад на чуждите инвестиции

15-1

Чуждите инвестиции в България се свиха с 42% през първите два месеца на тази година спрямо същия период на миналата, показват последните данни на Българска народна банка. За периода януари – февруари те възлизат на 204,9 млн. евро, което е със 148,3 млн. евро по-малко спрямо януари – февруари 2017 г. Все пак на месечна база през февруари те нарастват с 45,9 млн. евро, при увеличение с 256,8 млн. евро за февруари 2017 г.

 

Европейският съюз - план

на Хитлер

11-kuti

Идеята е била, разбира се, много по-мащабна - анализ на проф. Божидар Димитров

 

 

 

“Зелените” се оплетоха в лъжи покрай Иванчева

10-1

„Еколозите“ не пускат кокала в столичния район „Младост“ - коментар на Георги Георгиев

 

 

 

Западът иска само едно от Русия -

да я няма

проф. иво христов

Интервю с проф. Иво Христов

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България