Вижте какво време ни очаква днес

Снимка: Pixabay

Времето ще е динамично с температури, главно в източната половина от страната, значително по-високи от обичайните. Облачността над страната ще е разкъсана, с повече слънчеви часове в източните райони, показва справка в сайта на НИМХ. Вечерта и през нощта срещу петък на повече места в Западна България ще превали дъжд, в отделни райони с гръмотевици. Дневните температури ще бъдат в широк интервал – от 14°-16° в крайните северозападни райони до 24°-26° в източните райони и северно от планините

Над планините ще има разкъсана, над масивите от западната половина от страната значителна облачност. На места там ще превали дъжд, а по най-високите части на Рила и Пирин – дъжд и сняг. Ще духа силен, по билата - бурен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра – около 9°.

Над Черноморието ще има разкъсвана облачност, намаляваща на места до слънчево. Максимални температури на въздуха: 21°-25°. Температура на морската вода е 15°-18°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето