Вижте какъв е планът на Красимир Каракачанов за придобиване на нов тип боен самолет

Министърът планира да завърши първия етап до края на ноември

На 25.10.2017 на заседание на съвета по отбрана беше приет актуализиран проект на Пътна карта за изпълнение на проект "Придобиване на нов тип боен самолет". Към настоящия момент се подготвя актуализирания вариант на "Проект за инвестиционен разход" по проект "Придобиване на нов тип боен самолет", като визията на ВВС и МО са същият да бъде внесен в Народното събрание до края на месец ноември.

Това съобщава министърът на отбраната Красимир Каракачанов в писмен отговор на въпрос от парламентарния контрол на депутатите от ГЕРБ Константин Попов, Христо Гаджев и Емил Христов.

Ето какво още гласи отговорът:

Предстоящите основни стъпки по текста на актуализираната пътна карта за реализация на проект "Придобиване на нов тип боен самолет" са, както следва:

1. Отдаване на организационна заповед на министъра на отбраната:

1.1 Актуализиране на "Проекта за инвестиционен разход" (ПИР) с дефинирана ясна финансова рамка и страните, до които ще бъде изпратено RFP /Искане за предоставяне на предложение/ - месец ноември.

1.2 Актуализиране на Борд за управление на проекта (БУП), ръководител на проект (РП) и работни екипи (РЕ) по направления - месец ноември.

1.3 Актуализиране на Методика за избор на оптимален вариант за реализация на проект "Придобиване на нов тип боен самолет" с Математически модел за оценка на вариантите за реализация на проект "Придобиване на нов тип боен самолет" - месец ноември.

1.4 Изготвяне, приемане, съгласуване и изпращане на актуализирано Искане за предоставяне на предложение (RFP) - месец ноември.

Сроковете за изпълнение на етапите и дейностите по реализиране на проекта са в зависимост от актуализирането на Проекта за инвестиционен разход и утвърждаването му с решение на Народното събрание на Република България.

2. Уведомяване на страните подали отговори на RFP за удължаване на процедурата за избор на нов тип боен самолет за ВВС на Р България, съгласно доклад на временната комисия за проучване на изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет и продължаване на работата по проекта.

3. Назначаване на съвместна работна група за оценка на отговорите на изпратените RFP.

4. Обобщаване, анализиране (при необходимост и доуточняване), оценка (ранжиране) на получените отговори и избор на доставчик.

5. Подготовка на проект на договор на база предложение на правителството, чието предложение съответства на изискванията по проекта и условията за придобиване.

6. Сключване на договор по реда на ЗМДРБ.

7. Влизане в сила, обнародване и действие на договора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България