Вижте как бургаски джип засече и спря кола в ляватa лента на магистрала (ВИДЕО)

Бял джип "Порше Кайен" с бургаска регистрация застраши участници в движението, след като засече и буквално спря в лявата скоростна лента на автомагистрала "Тракия" друга кола. Това показва запис от видеорегистратор, изпратен от потърпевшия до "Труд" с копие до МВР.

Инцидентът се е случил на 14 януари 2020 г., около 10,35 сутринта, в отсечката София-Ихтиман. Вижда се, че джипът изпреварва неправилно от дясната страна другия автомобил, след което намалява скоростта и изведнъж спира. Още по-фрапиращо е, че всичко става в условията на намелена видимост заради мъгла.

"Движех се с около 100 км./ч. в лявата лента, защото в дясната имаше ТИР-ове и други автомобили. Точно когато минавах покрай един камион, зад мен се прилепи бял Порше Кайен, като караше буквално на сантиметри и агресивно свиркаше и премигваше.

Веднага след като изпреварих ТИР-а в дясната лента, водачът даде рязко газ и се премести в дясното платно, като ми отне възможността да се прибера в дясно. В този момент разбрах, че ме изпреварва. Мина пред мен и намали, докато спря насред магистралата. Бях принуден да спра зад него. Веднага включих аварийните светлини...", разказва потърпевшият шофьор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България