Вижте как вероятно е станал гафът при връчването на "Оскар"-а за най-добър филм

При връчването на наградите "Оскар" има 2 плика с картончета, на които са написани имената на наградените за всяка категория - за двата края на сцената, откъдето излизат награждаващите, написа Los Angeles Times, припомняйки своя статия от миналата година за тънкостите на церемонията.

Само двама души – Марта Руис и Брайън Кулинан, служители на „Прайс Уотърхаус Купър”, знаят резултата от вота предварително. Всеки един от тях разполага с пълен комплект пликове, в които са картончетата с имената на победителите. Тези пликове се носят до мястото на церемонията – „Долби тиътър” по два различни, при това тайни, маршрута.

По време на самата церемония Руис и Кулинън стоят в двата края на сцената и подават пликовете на водещите, като координират действията си така, че когато единият подаде плик, другият да унищожи своето копие.

В кулминацията на церемонията обаче някой от тях не го е направил и е дал на Уорън Бийти грешен плик – за наградата на най-добрата актриса в главна роля, а не за най-добрия филм.

С това може да бъде обяснена грешката, при която Фей Дънауей и Уорън Бийти връчиха „Оскар“ за най-добър филм на „Ла ла Ленд“, след което се оказа, че призът е за „Лунна светлина“.

От фирмата, отговаряща за отпечатването на текстовете върху картончетата, се извиниха и обясниха, че водещите са получили грешен плик с победителя в категория „Най-добър филм“.

В плика, който отвориха Бийти и Дънауей, е пишело, че "Оскар" за най-добра женска роля печели Ема Стоун. Това е причината Бийти да се поколебае дали да го прочете, а Дънауей да обяви за победител „Ла ла Ленд“, мислейки, че има печатна грешка.

След церемонията Ема Стоун заяви, че тя вече държала плика с нейната награда за главна женска роля, когато станала грешката с обявяването на „Ла ла ленд“ за най-добър филм.

Компанията, занимаваща се с броенето на гласовете за наградите „Оскар”, обяви, че започва разследване на причините за най-големия гаф в историята на церемонията.

https://www.youtube.com/watch?v=yXJMvKW8k1g

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл