Вижте кои са предложените от председателя Пламен Георгиев за членове на новата комисия за борба с корупцията

Пламен Георгиев

В изпълнение на чл. 8 ал. 6 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) г-н Пламен Георгиев внесе в деловодството на Народното събрание своите предложения за зам.-председател и трима членове, съобщиха от КПКОНПИ.

За зам.-председател е предложен г-н Антон Славчев, който в момента е директор на дирекция „Противодействие на корупцията“ на КПКОНПИ. Той е магистър по право от Юридическия факултет на Великотърновския университет. Работил е в Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) до вливането в КПКОНПИ на специализираната дирекция, която той оглавява. Има 22 години стаж в структурите на МВР и ДАНС.

За членове са предложени г-жа Антоанета Цонкова, г-жа Силвия Къдрева и г-н Пламен Йоцов.

Г-жа Антоанета Цонкова в момента е член на КПКОНПИ. Тя е магистър по право от Юридическия факултет на Софийския университет с над 18 години юридически стаж. Съществена част от опита й е на експертни и ръководни длъжности в Комисията.

Г-жа Силвия Къдрева е директор на дирекция „Публичен регистър“ в КПКОНПИ. Тя има магистърска степен от Философския факултет на Софийския университет и 19-годишен стаж в Сметната палата, от които 12 в публичния регистър като експерт и директор.

Г-н Пламен Йоцов е магистър по изчислителна техника от Висшето военно училище в Шумен. Има 20 години стаж в МВР и ДАНС основно в борбата с организираната престъпност.

Съгласно приетите от Народното събрание на 21 март 2018 г процедурни правила, в 7-дневен срок всеки от номинираните трябва да представи в парламентарната Комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика писмена концепция за работата си, както и декларации за несъвместимост, за имущество и интереси. Кандидатите подлежат и на проверка по Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България