Вижте кои са най-издирваните опасни престъпници-бегълци в Европа

Общо 23 държави-членки на ЕС се включват в инициативата за издирване на укриващи се от правосъдие, която продължава от 1 до 23 декември, съобщиха от МВР.

България, като страна-членка по линия на Европейската мрежа на екипи за издирване на укриващи се от правосъдието лица /ЕНФАСТ/, е избрана, заедно с още 22 страни-членки на ЕС, да участва в кампанията, организирана от Европол. Целта на инициативата EU Most Wanted е да популяризира сайта, администриран от правоприлагащата агенция на ЕС. В него всяка държава в Европейския съюз има възможност да публикува най-издирваните лица, съобразно изискванията на Европол.

Кампанията ще продължи от 1 до 23 декември. В този период, всеки ден ще бъде разпространявана информация за бегълците от правосъдие, обявени за издирване от всяка една от присъединили се към инициативата държави. За България този ден е 2 декември 2016 г. ГД „Национална полиция“ и Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ са структурите на МВР, които се включват активно в кампанията, инициирана от Европол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право