Вижте кои са най-скъпите училища в света

Когато парите не са въпроса, а отговора, на какъв принцип елитът избира къде да изпрати децата си, за да получат възможно най-доброто образование? Independent направи класация на най-скъпите училища в света.

1. Институт Le Rosey, Швейцария.

paul-henri-carnal-hall-1-1500x430Престижното швейцарско училище-интернат е най-скъпото в света. Le Rosey обучава ученици от 7 до 18 г. и съществува от 1967 г. То приема ученици от повече от 60 страни, но не позволява повече от 10% от учениците да идват от една и съща държава, за да предотврати доминирането на една националност. Училището има два кампуса - учениците прекарват зимата в Гшдат, където те могат да се възползват от ски пистите след сутрешните си уроци. Когато дойде пролетта, цялото училище се премества в комплекс, построен в Рол близо до Женевското езеро. Училището също притежава концертна зала с 100 седалки, конна база и яхта. Годишната такса стига до 82 657 паунда.

 

2. Колеж Aiglon , Швейцария.

private_boarding_school_aiglon_college_alpina_boarding_house-942С изглед към Монблан, това училище се отдава на занимания на открито. Колежът се грижи за момчета и момичета на възраст от 9 до 18 г. и е направено по модела на традиционното британско училище-интернат. Въпреки това за разлика от повечето училища, цялото училище се събира за двайсетминутна медитация в три сутрини, всяка седмица. Годишната такса е 80 810 паунда.

 

3. Международен колеж Collège Alpin Beau Soleil, Швейцария.

Основан през 1910 г., Beau Soleil е едно от най-старите частни училища-интернати в Швейцария. То се намира на 1350 м. над морското равнище в Швейцарските Алпи и обучава ученици от 40 различни националности на възраст между 11 и 18 г. Учебният материал се преподава на френски и на английски. Набляга се на спорта - има ски писта и ледена пързалка. Таксата е 79 528 паунда.

 

4. Международно училище Collège du Léman , Швейцария.

Collège du Léman преподава билингуална програма на френски и английски на ученици между, забележете, от 1 г. и 18 г. Училищният кампус предлага достъп до град Женева и до планините. Там се обучават ученици от над 100 различни националности. Годишната такса достига 68 960 паунда.

 

5. Американско училище Leysin, Швейцария.

Leysin е още едно швейцарско училище, известно със своите скъпи ски писти и съоръжения за сноуборд. Възпитаниците на училището могат да прекарват следобедите на вторник и четвъртък в планината, за да спортуват. Въпреки името си, само около 12% от учениците са от САЩ. Годишна такса - 66 700 паунда.

 

6. Institut auf dem Rosenberg, Швейцария

В училището се обучават само 260 ученици от 40 държави, за да може да се наблегне на самостоятелната работа с всяко дете. Съотношението между персонал и ученици е 1:4, а средният брой на ученици в един клас е 8. Възпитаниците могат да избират между пет учебни програми. Годишната такса е 66 160 паунда.

 

 

7. Think Global School (Училище "Мисли глобално"), Ню Йорк, САЩ

Първото в света "пътуващо училище" приема ученици от четири различни страни и позволява на възпитаниците си да практикуват предмета в открита среда. Училището има един учител за всеки трима ученици. Таксата е 63 980 паунда, но "Мисли глобално" предлага определен брой стипендии.

 

8. TASIS - Американско училище в Швейцария.

TASIS е първото училище-интернат на САЩ в Европа. То се намира се в град Колина д'Оро в Южна Швейцария. Основното обучение в училището е това по изящно изкуство. То дори провежда свой собствен Фестивал на пролетните изкуства, който привлича много известни артисти и музиканти всяка година. Годишната такса е 63 561 паунда.

 

9. Brillantmont, Швейцария

Училището се управлява семейно и е традиционно швейцарско училище вече 130 години. Brillantmont открива гледка към езерото Женева, а само петминутна разходка го дели от град Лозана. 100% от учениците му продължават образованието си след като се дипломират. Годишната такса варира от 52 010 до 59 680 паунда.

 

10. Хертвуд Хаус, Англия

Хертвуд Хаус (Hurtwood house) се намира в британското имение и определено служи като еталон за повечето британски училища-интернати. Там се обучават 340 ученици, а училището е известно с фокуса си върху креативността и изкуствата - скорошна продукция на училището струваше 75 хил. паунда, за да се постави на сцена, според сп. Tatler. Годишната такса е 39 555 паунда.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл