Вижте кои са петте най-опасни държави в света

От терористичната атака в Ница до разпространяващият се вирус Зика, последните няколко години бяха концентрирани с насилие и епидемии по целия свят. Тези фактори, заедно с още много други, определят колко е безопасно за пътешествениците да останат в дадена страна. Използвайки данни на канадското правителство и The Global Health Data Exchange, здравният портал HealthGrove направи класация на най-опасните страни за пътуване.

5. Южен Судан

the_most_dangerous_countries_to_travel_to_33802_17395

През юли 2011 г. страната официално се отделя от Судан. Бързо се появява разцепление в Народното движение за освобождение на Судан, управляващата партия, извоювала независимостта. Политическите пререкания прерастват във въоръжени сблъсъци. След продължилата десетилетия гражданска война в Судан, на 9 юли Южен Судан трябваше да отпразнува 5-годишнината от своята независимост във възобновено разбирателство, но вместо това ден по-рано в страната отново започнаха сражения.

4. Сомалия

the_most_dangerous_countries_to_travel_to_33801_17395

Държавата е разкъсвана от анархия, кланове, които разделят страната на владения и ги облагат с данъци, за да купуват оръжия и няколко течения на ислямисткия бунт, свързани с Ал Каида, които се опитват да наложат стриктно тълкуване на ислямското право.

3. Мали

the_most_dangerous_countries_to_travel_to_33798_17395

В северната част на Мали няма улици, няма училища, нито пък кладенци за питейна вода. Към това добавяме и проблема с терористичните групировки, които прилагат стратегията за търговия с наркотици и отвличания. Много държави са принудени да плащат откупи, за да осигурят здравето на своите граждани.

2. Чад

the_most_dangerous_countries_to_travel_to_33800_17395

Бунтовническите движения в Чад се опитват да свалят правителството. В резултат на това стотици хора напускат държавата на ден, мъртви тела са пръснати по улиците, а комуникацията на държавата със света е напълно прекъсната.

1. Централноафриканска република

the_most_dangerous_countries_to_travel_to_33794_17395

В Централноафриканската република настъпи хаос, след като бунтовническата групировка "Селека" завзе властта - мюсюлманските джихадистки бунтовници незаконно грабнаха седалището на властта и преследваха християнското мнозинството. Това доведе до ответна реакция от християнски милиции, които разрушаваха джамии и принудиха десетки хиляди мюсюлмани да напуснат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят