Вижте колко незаконни мигранти е хванало МВР тази година

Данните сочат намаляване от няколко пъти на натиска по всички граници

На изход при българо-румънска сухоземна граница, извън зоните за задължителен граничен контрол и през ГКПП, са констатирани следните опити за незаконно преминаване на държавната граница: в 2 случая са задържани 8 лица на зелена граница, от началото на годината е констатиран един случай с 4 лица на речна граница, на ГКПП на изход за деветте месеца на 2017 г. в 39 случая са задържани 115 лица, от които 81 са укрити в МПС.

Това съобщава вътрешният министър Валентин Радев в писмен отговор на въпрос от парламентарния контрол на депутатката от "Атака" Миглена Александрова.

От началото на годината в западната част на Черно море са констатирани 6 опита за незаконна миграция и са задържани общо 408 незаконни мигранти - 3 случая в румънските морски пространства (224 незаконни мигранти) и 3 случая в турските морски пространства (184 незаконни мигранти), сочи още справката на МВР.

За периода от 1 януари до 30 септември са регистрирани общо опити на 6671 граждани на трети страни да преминат незаконно територията на България, като за същия период на 2016 г. са 36 496 лица. От тях 609 са задържани от българските гранични власти при опит да влязат незаконно в страната.

За същия период на българо-турска граница са регистрирани опити на 5896 граждани на трети страни, като за същия период на 2016 г. са 35 025 лица. От тях 545 са задържани от българските гранични власти при опит да влязат незаконно в страната извън зоните за задължителен граничен контрол и през ГКПП.

На изход при българо-сръбска граница за същия период са предотвратени незаконни преминавания на границата от общо 1906 лица, а за 2016 г. - на 9002 лица, изтъкват от вътрешното министерство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право