Вижте колко пари, оръжия и наркотици са открити при разбиването на бандата на Квиц във Врачанско (СНИМКИ)

Организирана престъпна група от Врачанско, известна като бандата на Цветомир Ценов-Квиц, е била специализирана в сексуални извръщения. Поръчкови отвличания на хора, изнудвания, заплахи за убийство, палежи, увреждане на имущество, притежание на наркотични вещества са друга част от престъпния портфейл на бандата,  разбита при съвместна акция на ГДБОП, жандармерията и Специализирата прокуратура, която се проведе вчера и днес на територията на врачанска област.

"Тази група е била изключително брутална. Над пострадали лица са извършвани – културният термин е „сексуални извращения“ - като част от уредите, с които са извършвани мъченията са намерени в хода на претърсването и са иззети“, поясни днес на пресконференция в Оряхово ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев. При претърсванията са намерени също 20 000 евро, над 10 000 лева, два пистолета, марихуана, амфетамин, палки и тръби, използвани от мъчителите.

Към момента в ареста за 72 часа са задържани седем души, като още двама се издирват. Един от задържаните е избягал вчера, но по-късно е бил заловен от служители на ГДБОП. Очаква се след изтичането на тази наказателна мярка, Специализираният наказателен съд да постанови нова – постоянното им задържане под стража.

Групата е действала от септември 2015 г. до момента на територията на различни населени места във врачанска област.

В съвместната акция са действали едновременно 120 служители на реда и 17 разследващи екипа.

Данните за разбитата престъпна група днес бяха изнесени на нарочна пресконференция, в която участваха Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор, Иван Гешев - ръководител на Специализираната прокуратура и Ивайло Спиридонов - директор на ГДБОП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право