Вижте колосалния арсенал, заловен от ГДБОП (ВИДЕО, СНИМКИ)

Картечници, десетки автомати, спусъци за РПГ-та, черен барут и огромно количество боеприпаси са открити при спецоперация на ГДБОП. Подробностите по проведените две реализации на територията на столицата и Казанлък оповестиха днес на брифинг заместник-главният прокурор Иван Гешев, директорът на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов и разследващият прокурор Евгения Станкова.

Те оцениха високо професионализма на служителите от отдел „Контратероризъм“, които заедно със Специализираната прокуратура работиха денонощно за да се достигне до успешния край на операцията. В хода й от склад в столичен квартал са иззети десетки обезопасени автомати, картечници, скорпиони, спусъци на картечници, както и торби с части за тяхното привеждане в действие, десетки хиляди патрони. Бе пояснено, че само количеството барут е било достатъчно за унищожаването на цялата жилищна кооперация, където се е помещавал складът.

При сделка, осъществена на територията на Казанлък са установени и иззети още 15 калашника и 15 пистолета със заглушител, открита е и печатница за фалшиви лични документи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право