Вижте къде и докога удължават ваканцията за учениците

По заповед на кметовете на общини ваканцията заради лоши метеорологични условия се удължава на много места в страната. Министърът на образованието и науката в оставка Меглена Кунева апелира кметовете да обявяват неучебни дни, за да не се рискува здравето на учениците, съобщиха от пресцентъра на просветното министерство. Утре, 9 януари, ще бъде неучебен за всички ученици в цялата страна.

От 9 до 11 януари няма да има учебния занятия в областите Кюстендил, Габрово, Пазарджик, Силистра, Монтана и София-област, както и общините Благоевград, Димитровград, Хасково, Тополов град, Луковит, Стражица и Стамболово, Марица, Садово и Стамболийски.

Заради грипна епидемия в цялата Ямболска област също има тридневна ваканция до 11 януари включително.

В Русенско от 9 до 11 януари няма да се учи в общините Борово, Бяла и Ветово, в Сливо поле – само на 9 януари. В община Ценово неучебни са 9 и 10 януари. Във варненската община Суворово са затворени за два дни двете училища и детската градина, както и в селата Чернево и Николаевка.

На 9 и 10 януари няма да се учи и в област Стара Загора, общините Велико Търново, Враца, Мездра, Роман, Криводол, Борован, Хайредин, Тетевен и Угърчин. Два дни няма да отварят училищата и в хасковските общини Минерални бани и Свиленград.

Кметовете на всички общини от област Перник също разпоредиха ваканция до 10 януари включително. Два дни е допълнителната ваканция в пловдивските общини Карлово, Лъки и Асеновград.

В община Добрич няма да ходят на училище от 9 до 11 януари включително, а в Тервел и Шабла – на 9 и 10.

В общините Сливен, Троян, Симеоновград, Дългопол, Нова Загора, Твърдица и Котел неучебен засега ще бъде само 9 януари (понеделник).

Заради студеното време и прогнозата за оранжев код в София, както и недостигнатите необходими температури в класните стаи в много училища, се удължава се ваканцията на учениците на територията на Столична община. Информацията е обсъдена съвместно с Регионалното управление на образованието и със заповед на кмета на София се обявяват за неучебни дните 9 и 10 януари 2017 г. за столичните училища.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование