Вижте къде удължават ваканцията на учениците заради лошото време

училище

По заповед на кметовете на общини ваканцията заради лоши метеорологични условия се удължава на много места в страната. По-рано днес министърът на образованието и науката в оставка Меглена Кунева апелира кметовете да обявяват неучебни дни, за да не се рискува здравето на учениците.

От 9 до 11 януари няма да има учебния занятия в областите Кюстендил, Габрово, Пазарджик, Силистра, Монтана и София-област, както и общините Благоевград, Димитровград, Хасково, Тополов град, Луковит, Стражица и Стамболово, Марица, Садово и Стамболийски, съобщават от пресцентъра на просветното министерство.

Заради грипна епидемия в цялата Ямболска област също има тридневна ваканция до 11 януари включително.

В Русенско от 9 до 11 януари няма да се учи в общините Борово, Бяла и Ветово, в Сливо поле – само на 9 януари. В община Ценово неучебни са 9 и 10 януари. Във варненската община Суворово са затворени за два дни двете училища и детската градина, както и в селата Чернево и Николаевка.

На 9 и 10 януари няма да се учи и в област Стара Загора, общините Велико Търново, Враца, Мездра, Роман, Криводол, Борован, Хайредин, Тетевен и Угърчин. Два дни няма да отварят училищата и в хасковските общини Минерални бани и Свиленград.

Кметовете на всички общини от област Перник също са разпоредили ваканция до 10 януари включително. Два дни е допълнителната ваканция в пловдивските общини Карлово, Лъки и Асеновград.

В община Добрич няма да ходят на училище от 9 до 11 януари включително, а в Тервел – на 9 и 10.

В общините Сливен, Троян, Симеоновград, Дългопол, Нова Загора, Твърдица и Котел неучебен засега ще бъде само 9 януари (понеделник).

За София-град все още няма информация от Столична община. По Закона за предучилищното и училищното образование, ваканциите се удължават със заповед на кмета на съответната община.

В неделя следобед МОН ще предостави справка за удължаването на ваканцията. Някои от кметовете предпочитат да изчакат до неделя, за да преценят дали да обявят допълнителни неучебни дни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини