Вижте отзвука в руските медии на интервюто за "Труд" на руския премиер Дмитрий Медведев

Факсимиле от публикацията на ТАСС, която цитира интервюто на Дмитрий Медведев за "Труд"

"Медведев: За продължението на "Турски поток" през България са нужни твърди гаранции от ЕС", цитира ТАСС интервюто на премиера на руската федерация за в. "Труд" . "По думите на министър-председателя на Русия новото разклонение не бива да повтаря печалната съдба на „Южен поток”, отбелязва агенцията.

"Предизборната кампания в в Украйна е мръсна и ни кара да подозираме най-лошото", цитира друг акцент от интервюто в "Труд" ТАСС в англоезичната си редакция. "В същото време според руския министър-председател Москва ще уважи избора на украинците", подчертава агенцията.

"Търговските и икономическите връзки между Русия и България се развиват, въпреки санкциите и трудния период на отношенията между Руската федерация и ЕС, заяви в интервю за българския вестник "Труд" в навечерието на посещението си в София премиерът Дмитрий Медведев, цитира "РИА Новости".

Агенцията посвети 12 публикации на интервюто в "Труд", в които открои всички акценти в него - за 3 март, за продължението на "Турски поток", за предизборната кампания в Украйна, за ситуацията във Венецуела и за противопоставянето със САЩ.

"Медведев: Предизборната кампания в Украйна започва с нарушения на демократичните норми", цитира интервюто "Коммерсантъ": "В интервю за българския вестник "Труд" той отбеляза, че "неотдавнашни събития ни карат да подозираме най-лошото".

"Медведев каза от какво ще зависи маршрута на "Турски поток", пише "Российская газета". "В интервю за българския вестник "Труд" в навечерието на официалното посещение в София ръководителят на руското правителство подчерта, че в Москва виждат усилията на партньорите тръбата да премине през тяхната територия", цитира интервюто изданието.

"Медведев: Украйна отвлича вниманието от провалите във вътрешната си политика", цитира още един от акцентите в интервюто в "Труд" "Росийская газета".

"Министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев каза, че целта на Русия във Венецуела е запазване на мира. Това заяви той в интервю за българския вестник "Труд", цитира lenta.ru. "Според него САЩ "в духа на доктрината Монро" се връща към приоритетната политика на сваляне на нежеланите правителства в други страни", акцентира lenta.ru.

"Правителството на Русия е готово на диалог с новите власти в Украйна", цитира газета.ru. "Медведев заяви, че има нарушения в предизборната кампания в Украйна", отбелязва "Газета".

"Русия иска мир във Венецуела и подкрепя усилията за насърчаване на диалога между правителството и опозицията в политическата криза в латиноамериканската държава, тъй като това е единственият начин да се стабилизира ситуацията", цитира интервюто в "Труд" sputniknews.com.

Цялото интервю на Дмитрий Медведев за вестник "Труд" е публикувано на официалната интернет страница на правителството на Руската федерация на руски и на английски език.

Акценти от интервюто в "Труд" бяха публикувани във всички официални страници на Дмитрий Медведев в социалните мрежи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят