Вижте честването на Трети март в София през обектива на "Труд" (СНИМКИ)

Снимки: Денислав Стойчев

Тържествена церемония за издигане на националното знаме се състоя пред Паметника на Незнайния воин в София по случай 141 години от Освобождението на България.Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев прие почетния строй на националната гвардейска част. Под звуците на българския химн тържествено беше издигнат националният трибагреник.

Президентът положи венец на признателност пред Паметника на незнайния войн. Сред присъствалите на тържествената церемония бяха началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, представители на ръководния състав на Министерството на отбраната и висши офицери от Въоръжените сили.

По-рано днес в патриаршеската катедрала "Св.Александър Невски" бе отслужена Архиерейска Света литургия за Националния празник на България и за църковния празник Неделя месопустна. След литургията патриарх Неофит отслужи и молебен за Националния празник. В 12.00 часа по случай 3 март бе извършена и тържествена смяна на почетния гвардейски караул пред Президентството.

Десетки деца със знамена и цветя също се поклониха пред Паметника на незнайния воин в столицата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България