Вижте 6-те килограма наркотици, които полицаи изкопаха в селски двор в Габровско (СНИМКИ)

Близо 5 килограма хероин и 1 кг кокаин са задържани при съвместна акция на пловдивската и габровската полиция. Криминалистите са действали изключително бързо и ефективно, съобщиха от прокуратурата в Пловдив. Схемата е била разплетена, след като в началото на седмицата в пловдивския квартал „Столипиново” са арестувани две фризьорки, опитали да купят наркотици от турски гражданин.

Разследването на сделката отвело криминалистите в габровското село Гергина, където вчера е задържан 63-годишен мъж с близо 6 килограма наркотици. Той е лежал допреди месеци в турски затвор, заради трафик на 11 кг хероин. У нас е арестуван минути, след като е закопал наркотиците в двора на къщата си.

В лекия автомобил, в който лицето е задържано непосредствено пред дома си в село Гергини, област Габрово, е открит 1 кг кокаин, в дома му на двора са заровени малко под 5 кг хероин, както и незаконна ловна пушка и боеприпаси за нея.

Един килограм кокаин струва от 70 000 до 85 000 лв., а килограм хероин върви по около 35 000 лв. Данните са от Годишния доклад на Националния фокусен център за наркотици и наркомании.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право